Telefoni
23.04.2010 12:34

Deli z drugimi:

Share

Microsoft posodobil mobilnika Kin One in Kin Two

Oblikovno zanimivi mobilnik Microsoft Kin One.
Oblikovno zanimivi mobilnik Microsoft Kin One.

Microsoft je v prvi polovici aprila javnosti predstavil težko pričakovano mobilno platformo Kin, ki je pisana na kožo predvsem vse bolj priljubljenim socialnim omrežjem, kot so Facebook, Twitter in MySpace. Microsoftova mobilnika Kin One in Kin Two sta bolj kot zahtevnim uporabnikom pisana na kožo najstnikom, saj ne sodita v družino pametnih mobilnih telefonov, ne omogočata nameščanja dodatnih programov ter prednameščeni spletni brskalnik ne podpira spletnih tehnologij Flash in Silverlight.

Da bi po mobilnih telefonih Kin One in Kin Two vendarle posegali tudi nekoliko naprednejši uporabniki, se je podjetje iz Redmonda odločilo, da ju opremi z zmogljivejšim, 600 megaherčnim procesorjem in podporo za mobilna omrežja tretje generacije. Novinca bosta razpolagala tudi s svetlobnim in bližinskim senzorjem.

Mobilna telefona Kin One in Kin Two bosta bogatejša še za možnost naprednejšega upravljanja s tehnologijo Bluetooth in možnostjo povezave z elektronskim poštnim strežnikom Microsoft Exchange. Novinca bosta pisana na kožo tudi ljubiteljem filmskih posnetkov, saj naj bi v polni meri podpirala video formate H.264, MPEG-4 in WMV.

Mobilna telefona Kin One in Kin Two bosta z naročniškim paketom pri ameriškem Verizonu in Alltelu na voljo že v mesecu maju, medtem ko jih bo na Staro celino v jesenskih mesecih pripeljal Vodafone. Njuna maloprodajna cena pa žal ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku