Računalništvo, telefonija
26.08.2017 08:08
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoftov Slikar odhaja v večna lovišča

Microsoftov Slikar odhaja v večna lovišča
Microsoftov Slikar odhaja v večna lovišča

Microsoft je konec lanskega leta predstavil dostojnega naslednika grafičnega programa Paint (Slikar), ki je med uporabniki operacijskega sistema Windows 10 takoj pridobil na priljubljenosti. Microsoftovi programerji so namreč povsem prenovili grafični vmesnik priljubljenega programa, ki se povsem ujema s stilskim grafičnim vmesnikom operacijskega sistema Windows 10. Prenovljeni risarski program Microsoft Paint 3D je seveda bogatejši za nove možnosti, saj omogoča izbiro dimenzije risanja, teksture ter prinaša še like, ki so lahko tako dvodimenzionalni kot tridimenzionalni.

Uporabniki platforme Windows 10 Creators Update lahko s pomočjo programa Microsoft Paint 3D s prosto roko izdelajo tridimenzionalne predmete – te lahko nato celo prosto premikajo, obračajo ali spreminjajo, in sicer tako z računalniško miško kot z digitalnim peresom. Poleg tega so uporabnikom brezplačno na voljo grafični elementi, ki so jih izdelali drugi uporabniki, hkrati pa lahko z njimi delijo celo svoje grafične elemente. Na ta način lahko brez težav izdelajo izjemno sliko, saj je uporaba Painta 3D povsem enostavna.

Ker se je novi program med uporabniki dobro prijel so se pri računalniškemu gigantu odločili, da upokojijo njegovega predhodnika. To niti ne preseneča, saj je Slikar luč sveta ugledal že pred 32 leti, večjih posodobitev pa ni bil deležen že vsaj desetletje. Microsoft bo zastareli program umaknil v okviru posodobitve Fall Creators Update, ki bo na voljo za prenos letos jeseni. Nostalgiki bodo Slikarja seveda pogrešali, kar je razvidno tudi iz številnih digitalnih slik, ki so se takoj po najavi pojavile na spletu. Kljub temu verjamemo, da se bodo vsi uporabniki Windows 10 prej ali slej navadili na novejši program Paint 3D.


Prijavi napako v članku