Telefoni
03.07.2014 13:16

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Office za Android le še vprašanje časa!

Uporabniki tabličnih računalnikov Android naj bi bili nadvse navdušeni nad mobilno različico pisarniškega paketa Office.
Uporabniki tabličnih računalnikov Android naj bi bili nadvse navdušeni nad mobilno različico pisarniškega paketa Office.

Na svetovnem spletu so se pojavile govorice, da je prirejena različica Microsoftovega pisarniškega paketa Office za tablične računalnike Android skorajda že nared. Če bo šlo vse po načrtih bodo uporabniki mobilnih naprav Android lahko preizkusili poskusno različico zaslonom na dotik prilagojene različice Offica še pred koncem letošnjega leta. Poskusna različica novosti naj bi bila brezplačno na voljo za preizkušanje tako zasebnim uporabnikom kot podjetjem, saj Microsoft verjame, da je mobilni Office zanimiva rešitev za oba svetova. Ta bo namreč vključevala mobilno različico urejevalnika besedil Word in preglednic Excel, urejevalnika predstavitev PowerPoint ter elektronsko beležnico OneNote.

Microsoft bo zaslonom na dotik prilagojeno različico pisarniškega paketa Office kakopak pripravil tudi za mobilne naprave Windows Phone, vendar bo ta nared šele v prvi polovici naslednjega leta. Strategija računalniškega giganta za mobilni Office je nekoliko nenavadna, saj je bil ta najprej na voljo za uporabnike Applovih mobilnih naprav, kmalu bo na voljo za lastnike tabličnih računalnikov Android in šele nazadnje za mobilne naprave Windows Phone. Strategija podjetja Microsoft je po vsej verjetnosti povezana z željo ponujanja njegovih storitev preko računalništva v oblaku, ki bodo dosegljive na vseh platformah in ne samo na operacijskem sistemu Windows, kot je bila praksa vse doslej.


Prijavi napako v članku