Računalništvo, telefonija
01.02.2019 06:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Konec za Skype Classic

Klasični Skype je končno postal del preteklosti.
Klasični Skype je končno postal del preteklosti.

Pri podjetju Microsoft so sprva napovedali, da bo programska oprema Skype Classic (različica 7), ki jo uporabniki osebnih računalnikov koristijo za opravljanje telefonskih klicev in videokonferenc, že lanskega septembra prenehala delovati. Kljub temu se pri računalniškem gigantu za ta korak niso odločili. Uporabniki osebnih računalnikov so namreč množično izrazili nezadovoljstvo nad novo različico programa Skype, saj ima ta po njihovem prepričanju precej slabši in predvsem nepregleden uporabniški vmesnik.

Ker pa gre pri programu Skype Classic za zastarelo programsko opremo, je bilo le še vprašanje časa, kdaj ga bo podjetje Microsoft poslalo v večna lovišča. Dokončna ukinitev podpore za zastareli Skype podjetje Microsoft upravičuje s tem, da novi Skype ponuja precej boljšo uporabniško izkušnjo, čeprav je bil doslej bolj kot ne deležen le kritik. Po drugi strani pa naj bi bila nadgradnja na novejšo različico nujna zaradi varnosti. Najnovejša različica programa Skype namreč ponuja boljše varnostne funkcije, poleg tega pa odpravlja varnostne ranljivosti, ki so bile odkrite v starejši programski opremi Skype.

Nadgradnjo na novejši Skype (različica 8) Microsoft priporoča tudi zato, ker je ta opremljen s številnimi novostmi, ki nas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Ponuja brezplačno opravljanje visokoločljivih spletnih konferenc in možnost deljenja zaslonskih slik z do 24 uporabniki hkrati. Poleg tega omogoča deljenje slik, videoposnetkov in datotek do velikosti 300 megabajtov. To lahko odslej storimo tako, da želeno datoteko primemo in prenesemo v pogovorno oziroma aktivno okno. Nova različica programske opreme Skype je že na voljo za prenos na njihovi spletni strani.


Prijavi napako v članku