Računalništvo, telefonija
04.04.2005 21:39
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft nadaljuje s srečanji »Študent je car«

Microsoft bo organiziral srečanje »Študent je car«, ki bo 5. aprila potekalo v Ljubljani, 21. aprila pa v Mariboru. Dogodek je namenjen študentom, ki želijo bliže spoznati najnovejše Microsoftove tehnologije in nove pristope pri razvoju programske opreme. »Študent je car« je del Microsoftovih prizadevanj na področju sodelovanja s študenti, kjer jim Microsoft omogoča, da svoje udejstvovanje na področju računalništva razširijo tudi izven meja akademskega programa.

Microsoft bo 5. in 21. aprila organiziral četrto srečanje »Študent je car«, namenjeno predvsem študentom računalniških in informacijskih znanosti, na katerem vodilni slovenski strokovnjaki študentom predstavljajo novosti s področja Microsoftovih tehnologij. Dogodek, ki se ga praviloma udeležuje preko 200 študentov, kaže na visoko stopnjo zanimanja slovenskih študentov za sodobne tehnologije. »Študent je car« je nadgradnja obstoječega sodelovanja med Microsoftom in akademskimi ustanovami, v okviru katerega imajo študenti brezplačen ali pa cenovno ugoden dostop do tehnologij, razvojnih orodij, izdelkov in informacij o Microsoftovih izdelkih.

Na dogodku bodo sodelovali predstavniki slovenskega Microsofta in njegovih partnerjev, ki bodo poleg novosti v izdelkih Microsoft Visual Studio 2005, Microsoft SQL Server 2005 in ASP.NET 2.0 predstavili tudi nove pristope v razvoju programske opreme. Več o programu, predavanjih in predavateljih je na voljo na spletnem naslovu:
http://www.microsoft.com/slovenija/academia/student/StudentJeCar.mspx

V sodelovanju s študenti in dijaki Microsoft pripravil tudi spletno mesto www.kodirnica.net, kjer so poleg novic in obvestil na voljo tudi številni članki, ki jih prispevajo študentje in dijaki sami, na voljo pa imajo tudi forume za izmenjavo mnenj, izkušenj. Spletno mesto www.kodirnica.net tako študentom in dijakom ponuja odprto orodje za izgradnjo skupnosti, saj spletno stran in njene vsebine urejajo sami ter jih tako prilagajajo lastnim potrebam.


Prijavi napako v članku