Računalništvo, telefonija
15.10.2010 17:57
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft in Facebook z roko v roki

Je naveza Microsoft-Facebook uperjena proti Googlu?
Je naveza Microsoft-Facebook uperjena proti Googlu?

Podjetje Microsoft je daljnega leta 2007 v socialno mrežo Facebook vložilo preračunanih 170 milijonov evrov. Sedaj je prišel čas, da požanje sadove svoje finančne investicije. Programski gigant je namreč najavil sodelovanje s podjetjem Facebook pri izpisovanju iskalnih zadetkov na svojem spletnem iskalniku Bing.

To dejansko pomeni, da uporabniki med iskalnimi zadetki v Microsoftovem spletnem iskalniku Bing dobijo še priporočila socialnega omrežja Facebook. Ta je pravzaprav plod klikov na gumb “Like” (Všeč mi je) njihovih prijateljev in vsebuje teme, skupine, interese, pojme in drugo sorodno vsebino. Bing odslej predlaga celo sklepanje novih poznanstev na osnovi skupnih prijateljev. Prvi mož socialnega omrežja Facebook je pri tem zagotovil, da lahko v prihodnosti podobno sodelovanje pričakujemo še s preostalim spletnimi iskalniki.

Ker podjetje Microsoft novo funkcionalnost v spletni iskalnik Bing uvaja postopno, bo nanjo po vsej verjetnosti potrebno še nekoliko počakati. Kako jo bomo prepoznali? Aktivna funkcija bo dejansko vidna v namenskem okencu, ki bo postavljeno v desnem zgornjem kotu spletne strani. Tu bomo dejansko lahko povezali svoj profil na Bingu s tistim na Facebooku. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku