Programska oprema
07.12.2005 12:03

Deli z drugimi:

Share

Microsoft Dynamics CRM 3.0


Microsoft Dynamics CRM 3.0 v akciji.

Microsoft je najavil splošno dostopnost izdelka Microsoft Dynamics CRM 3.0, najnovejšo različico izdelka za upravljanje odnosov s strankami, ki je namenjen malim in srednje velikim podjetjem ter velikim poslovnim okoljem. Microsoft CRM nudi napredne možnosti za analizo in poročanje ter prilagajanje, obenem pa nudi prijazno uporabniško izkušnjo, saj uporabnikom omogoča hiter pričetek dela. Izdelek bo na voljo od 1. januarja 2006 dalje, in sicer v dveh različicah, Professional Edition za zahtevnejša poslovna okolja in Small Business Edition za mala podjetja.

Microsoft CRM vključuje popolno paleto orodij za trženje, prodajo in storitve, ki preko vmesnika, temelječega na orodjih Microsoft Office in Microsoft Outlook, nudijo znano uporabniško izkušnjo. Nova rešitev nudi napredne možnosti za prilagajanje, spremembe in integracijo, kar strankam in partnerjem omogoča, da rešitev prilagodijo svojim potrebam. Hkrati pa preprosto prilagajanje pomeni tudi nižje skupne stroške lastništva.

Izdelek je na voljo v dveh različicah, Professional Edition za zahtevnejša poslovna okolja in Small Business Edition za mala podjetja. Microsoft Dynamics CRM bo od 1. januarja 2006 na voljo v angleškem, nizozemskem, francoskem, nemškem in ruskem jeziku, v kasnejših mesecih pa bo na voljo tudi v drugih jezikih.

Microsoft CRM nudi različne možnosti za uporabnike in se prilagaja njihovemu načinu dela. Za svoje delo lahko ti uporabljajo bogatega odjemalca Outlook ali pa do sistema dostopajo preko spletnega brskalnika ali mobilne naprave. Poleg tega rešitev nudi možnosti za podporo delovnim tokovom ter napredno poročanje in analizo podatkov, ki temeljita na orodjih Microsoft Excel in SQL Server Reporting Services. Uporabnikom je tako omogočen globok vpogled v poslovne procese in stike s strankami.

Microsoft CRM z visoko prilagodljivo tehnološko osnovo, ki temelji na spletnih storitvah in drugih standardnih orodjih in tehnologijah, nudi nizke stroške lastništva in zagotavlja zanesljivo delovanje.

Posebna različica rešitve Microsoft CRM je namenjena uporabi v malih podjetjih, zasnovana pa je za delovanje na strežniku Microsoft Windows Small Business Server (SBS). Rešitev nudi enostavno namestitev in določanje nastavitev, poleg tega pa je tesno integrirana s strežnikom SBS in nudi preprosto pot nadgradnje za organizacije, ki uporabljajo Microsoft Office Outlook 2003 with Business Contact Manager. Prednosti rešitve Microsoft CRM pa lahko izkoriščajo tudi velika podjetja, saj rešitev s svojo preprosto uporabo, prilagodljivostjo in stroškovno ugodnostjo nudi veliko možnosti za poslovna okolja vseh velikosti.

Microsoft bo podpiral različne načine uporabe rešitve, saj jo je mogoče namestiti pri stranki ali pa nuditi v obliki gostujoče storitve na zahtevo. Ker je v obeh primerih uporabljena enaka programska osnova, se lahko stranke kadarkoli odločijo za način, ki najbolj ustreza njihovim potrebam in zahtevam.


Prijavi napako v članku