Računalništvo, telefonija
02.12.2009 15:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Michael Jackson najbolj iskan na iskalniku Yahoo

Michael Jackson najbolj iskan na iskalniku Yahoo
Michael Jackson najbolj iskan na iskalniku Yahoo

Priljubljenost iskalnika Yahoo je v primerjavi z iskalnikom Google precej manjša, a je vseeno prav, da si v začetku zadnjega meseca letošnjega leta pogledamo, kaj so uporabniki v letu 2009 na njem najbolj iskali. Samo analizo so pri Yahooju sicer razdelili na več kategorij, kot so na primer šport, glasba, znanost ter slovo znanih, a največ šteje njihov spisek desetih najbolj iskanih nizov iz vseh kategorij skupaj.

Na lestvici desetih najbolj iskanih nizov je pričakovano 25. junija preminuli Michael Jackson, ki je tako po štirih letih na vrhu lestvice zamenjal Britney Spears. Smrt Michaela Jacksona je podrla tudi številne Yahoojeve rekorde. Med drugim naj bi si spominsko slovesnost ogledalo kar 5 milijonov ljudi, kar je njihov absolutni rekord. Na drugem mestu najdemo knjižno in filmsko uspešnico Twilight, na tretjem pa pri nas nič kaj priljubljeno ameriško rokoborbo WWE (World Wrestling Entertainment). Deseterico po vrstnem redu sestavljajo še Megan Fox, Britney Spears, Naruto, American Idol, Kim Kardashian, NASCAR in Runescape.

Zanimiva je tudi raziskava iskanj preko mobilnih aparatov. V iskalnik Yahoo so uporabniki največrat vtipkali ime Megan Fox, ki tako zaseda prvo mesto. Prvo peterico pa po vrstnem redu sestavljajo še iskalni nizi Mobile Games, Michael Jackson, Movies in Rihanna.


Prijavi napako v članku