Računalništvo, telefonija
09.02.2021 12:15
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Merjenje krvnega tlaka in elektrokardiogram na Galaxy Watch3 in Active2 na voljo v Sloveniji

Uporabniki bodo lahko že v drugi polovici februarja s Samsung Health Monitor aplikacijo enostavno in priročno spremljali kazalce zdravja.
Samsung Health Monitor aplikacija je decembra 2020 dobila CE oznako, kar omogoča razširitev storitve na 28 evropskih držav.
Samsung Health Monitor aplikacija je decembra 2020 dobila CE oznako, kar omogoča razširitev storitve na 28 evropskih držav.

Samsung Electronics je napovedal, da bo Samsung Health Monitor aplikacija, ki pomaga pri spremljanju in doseganju ciljev dobrega počutja, kmalu na voljo v dodatnih 31 državah. Uporabniki[1] Galaxy Watch3 in Watch Active2 pametnih ur bodo lahko tako uživali v prednostih spremljanja krvnega tlaka in ritma srčnega utripa prek Samsung Health Monitor aplikacije. 

Samsung Health Monitor aplikacija je decembra 2020 dobila CE oznako, kar omogoča razširitev storitve na 28 evropskih držav. Oznaka CE je administrativni znak, ki potrjuje, da aplikacija ustreza zahtevam EU glede varnosti, zdravja in okolja. Aplikacija bo tako na voljo tudi za avstrijski, belgijski, bolgarski, danski, estonski, finski, francoski, hrvaški, nemški, grški, madžarski, islandski, irski, latvijski, litvanski, nizozemski, norveški, poljski, portugalski, romunski, slovaški, slovenski, španski, švedski in švicarski trg ter trg Združenega kraljestva. Poleg naštetih trgov bo aplikacija na voljo tudi v Čilu, Indoneziji in Združenih Arabskih Emiratih – skupaj torej v 31 dodatnih državah.

“Samsung Health Monitor aplikacijo od predstavitve lansko leto junija v Koreji uporablja že skoraj milijon uporabnikov,” je povedal TaeJong Jay Yang, podpredsednik in vodja skupine za razvoj rešitev za boljše počutje pri Samsung Electronics. “Zavezani smo, da bomo uporabo te inovativne aplikacije omogočili čim več uporabnikom po svetu in ta širitev razpoložljivosti na novih trgih je zelo pomemben mejnik.” 

Spremljanje krvnega tlaka

Visok krvni tlak je pogosto povezan z boleznimi možganov, ledvic in srca, in, če ga ne zdravimo, lahko povzroči možgansko kap ter koronarno srčno bolezen. Galaxy pametne ure lahko merijo krvni tlak prek Samsung Health Monitor aplikacije, ki uporabnikom omogoča globlji vpogled v zdravje in sprejemanje bolj premišljenih odločitev.

Z Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2[2] lahko uporabniki preprosto merijo svoj krvni tlak, kadarkoli in kjerkoli. Pametna ura meri krvni tlak z analizo pulznega vala, ki jo spremljajo senzorji za merjenje srčnega utripa. Aplikacija nato analizira razmerje med kalibracijsko vrednostjo in spremembo krvnega tlaka[3].

Nadzor elektrokardiograma

Atrijska fibrilacija (AFib)[4], pogosta oblika nenormalnega srčnega ritma, prizadene približno 33,5 milijonov ljudi po vsem svetu. AFib je pogosto vzrok srčnih zapletov, vključno s krvnimi strdki, srčno odpovedjo in možgansko kapjo.

Funkcija elektrokardiograma deluje tako, da analizira električno aktivnost srca prek senzorja na Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2. Ko udobno sedite, preprosto odprite aplikacijo Samsung Health Monitor in preverite, če je ura trdno nameščena na zapestju. Nato podlaket naslonite na ravno površino in za 30 sekund rahlo položite konico prsta nasprotne roke na zgornji gumb pametne ure. Aplikacija bo nato izmerila srčni utrip in ritem, ki bo potem označen kot sinusni ritem (normalno, običajno bitje srca) ali AFib (kadar srce bije nepravilno)[5].

Razpoložljivost

Za merjenje krvnega tlaka in uporabo elektrokardiograma morajo uporabniki imeti nameščeno aplikacijo Samsung Health Monitor na Galaxy Watch3 ali Galaxy Watch Active2 pametni uri in na Galaxy pametnem telefonu. Samsung Health Monitor aplikacija se samodejno namesti, ko uporabniki Galaxy pametno uro  posodobijo na najnovejšo različico prek Galaxy Wearable aplikacije. Smartwatch aplikacija bo nato na pametnem telefonu odprla povezavo, ki bo uporabnike usmerila na stran v Galaxy Store aplikaciji za prenos aplikacije za pametni telefon.

Samsung Health Monitor aplikacija bo v Sloveniji na voljo od 22. februarja naprej.

Za več informacij obiščite https://www.samsung.com/si/watches/galaxy-watch/.

[1] Potreben Galaxy pametni telefon z Android 7.0 ali novejšim operacijskim sistemom.

[2] Za zagotovitev natančnosti morajo uporabniki kalibrirati svojo napravo vsaj vsake štiri tedne.

[3] Uporabniki naj si izmerijo krvni tlak v mirovanju, kot bi to storili s tradicionalnim merilcem, in se vzdržijo merjenja, ko vadijo, kadijo ali pijejo. Samsung Health Monitor aplikacija ne more diagnosticirati hipertenzije, drugih stanj ali preveriti znakov srčnega napada. Ni namenjena nadomestitvi tradicionalnih metod diagnoze ali zdravljenja s strani usposobljenega zdravstvenega delavca.

[4] Vir: Chugh SS et al. Worldwide epidemiology of atrial fibrillation. 2014 Feb 25; 129(8): 837-47.

[5] Samsung Health Monitor aplikacija nikoli ne išče znakov srčnega napada. Ni namenjena nadomeščanju tradicionalnih metod diagnoze ali zdravljenja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več