Računalništvo, telefonija
29.09.2016 14:25

Deli z drugimi:

Share

Mercedes je ustvaril ultra-luksuzno jahto za 10 izbrancev sveta

Mercedes je ustvaril ultra-luksuzno jahto za 10 izbrancev sveta
Mercedes je ustvaril ultra-luksuzno jahto za 10 izbrancev sveta

Mercedes-Benz je znan po svojih avtomobilih, vendar je podjetje med drugim odgovorno za eno najbolj težko pričakovanih jaht, ki bo predstavljena na letošnjem Monaco Yacht Show-u. Nemški proizvajalec avtomobilov je pred tednom dni javnosti razkril “Edition 1” svoje Arrow460-Grandturismo jahte. Koncept sijočega plovila, katerega osnovna cena znaša vrtoglavih 1,5 milijona evrov, je bil predstavljen leta 2012. Mercedes je v sodelovanju s podjetjem Silver Arrows Marine ta koncept uresničil v realnosti. Načrtovanih je samo 10 Edition 1 modelov jahte, od katerih bi naj po eno plovilo bilo prodano v posamezno državo. Brez dvoma izjemno prestižno in redko “vesoljsko-morsko” plovilo.

Ljubkovalno ime jahte bi naj bilo “Silver Arrow of the Seas”, po Mercedosovem dirkalnem avtomobilu iz leta 1930, ki je slišal na ime “Silver Arrow”. 14-metrska jahta sicer spada med manjše, vendar ta “manko” dolžine nadoknadi s skorajda popolnim dizajnom. Takole od strani spominja na Mercedesov model S-klase. Velika stranska okna se lahko odstranijo, prav tako pa se lahko glavno sprednje okno dvigne, da lahko potniki sedijo znotraj jahte in hkrati uživajo ob pogledu na morje. Izjemnih 960 konjskih moči omogoča potovanje ob hitrosti 40-ih vozlov. Tako pridejo na račun tudi ljubitelji hitrosti, obenem pa jahta ne izgubi na svoji udobnosti, saj kljub dokaj visoki hitrosti omogoča lahkotno uživanje ob vožnji.

Kapaciteta plovila omogoča luksuzno namestitev 10-ih oseb, ki imajo v notranjosti jahte na voljo udobje najboljših svetovnih hotelov. Mercedes pa ni pozabil na praktičnost in ekonomičnost, saj so vse postelje in mize na plovilu raztegljive, kar pomeni, da se lahko prostor po potrebi prilagaja. Od klime in zvočnega sistema, do “mini vinske kleti” in ledomata, praktično “ni da ni”. Silver Arrows Marine bo začel proizvodnjo Arrow460-Grandturismo jahte v prihajajočih mesecih, medtem ko bodo prvi lastniki jahto lahko prevzeli nekje v drugi polovici leta 2017.


Prijavi napako v članku