Telefoni
19.05.2015 10:41

Deli z drugimi:

Share

Meizu MX4 z Ubuntujem!

Ubuntu se odlično prilega mobilniku Meizu MX4!
Ubuntu se odlično prilega mobilniku Meizu MX4!

Kitajski proizvajalec mobilnih naprav Meizu in organizacija Canonical sta konec lanskega novembra podpisala sporazum o strateškem sodelovanju (bit.ly/Ubuntu-Meizu). Po dobrih šestih mesecih pa je gigant mobilne telefonije končno predstavil težko pričakovani pametni mobilni telefon, ki poganja odprtokodni operacijski sistem Ubuntu. Tu gre za pametni mobilni telefon Meizu MX4 Ubuntu Edition, ki se vsaj po strojni plati ne razlikuje od inačice, na kateri je nameščen Android.

Pametni mobilni telefon Meizu MX4 Ubuntu Edition je namreč opremljen z osemjedrnim procesorjem MediaTek MT6595 frekvence 2,2 gigahercev, 5,36-palčnim (13,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1,920 x 1.152 slikovnih točk, digitalnim fotoaparatom ločljivosti 20,7 milijonov slikovnih točk in bralnikom prstnih odtisov, ki ga je mogoče uporabiti tako za odklep mobilne naprave kot za prijavo v številne mobilne aplikacije. Poleg tega tu najdemo še vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in baterijo zmogljivosti 3.100 miliamper ur.

Pametni mobilni telefon Meizu MX4 Ubuntu Edition z operacijskim sistemom Ubuntu bo žal sprva naprodaj le na kitajskem, nekoliko kasneje pa bo naprodaj še na evropskem trgu. Maloprodajna cena zanj pa bo na kitajskem postavljena na okoli preračunih 255 evrov.


Prijavi napako v članku