Telefoni
18.05.2014 13:03

Deli z drugimi:

Share

Meizu MX4: Super mobilnik brez primere?

Meizu MX4 naj bi zlahka prevzel lovoriko najboljšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu!
Meizu MX4 naj bi zlahka prevzel lovoriko najboljšega pametnega mobilnega telefona na modrem planetu!

Podjetje Meizu bo kmalu ponudilo v prodajo pametni mobilni telefoni MX4, ki naj bi ponujal zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo. Najzmogljivejša različica maloprodajne vrednosti zgolj preračunanih 225 evrov naj bi bila namreč opremljena s kar 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.536 slikovnih točk in podporo za mobilna omrežja 4G. Cenejša inačica maloprodajne vrednosti preračunanih 145 evrov pa naj bi bila opremljena s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti »zgolj« 1.920 x 1.080 slikovnih točk.

Pametni mobilni telefon Meizu MX4 naj bi za nameček razpolagal še z bralnikom prstnih odtisov, ki ga bo mogoče uporabiti tako za odklep mobilne naprave kot za prijavo v številne mobilne aplikacije. Zaradi tega so mnogi poznavalci prepričani, da bomo v novincu skoraj zagotovo našli zmogljiv 4-jedrni procesor Samsung Exynos 5430, saj podpira tako zaslone ločljivosti 2.560 x 1.536 slikovnih točk kot bralnik prstnih odpisov. S povsem enakim mobilnim procesorjem naj bi bil opremljen tudi Samsungov supermobilnik Galaxy S5 Prime, ki bo novost po vsej verjetnosti naprodaj že v mesecu juniju (bit.ly/Galaxy-S5-Prime).

Podjetje Meizu naj bi ekstremno poceni supermobilnik MX4 javnosti predstavilo še pred poletjem in ga najprej ponudilo v prodajo na Kitajski trg. Proti koncu poletja oziroma v prvi polovici septembra pa naj bi novost zašla še na druge trge širom sveta, vključno z evropskim.


Prijavi napako v članku