Fotoaparati in kamere
Poslovne rešitve
25.11.2021 16:00

Deli z drugimi:

Share

Vodenje sestankov še nikoli ni bilo enostavneje – Owl Labs Meeting Owl Pro

Za nami je dolgo leto, ko smo bili primorani usklajevati domače in poslovne pisarne. Če ste slučajno pozabili, v večini primerov ni šlo za prijetno izkušnjo.

Delavci na daljavo so nas včasih nevede nasmejali s komičnimi ozadji, ki so prikrila razmetane sobe, čeprav je včasih tehnologija zatajila in smo dobili vpogled v dejansko stanje domačih pisarn. Ostala izkušnja pa ni bila tako zabavna. Domači uporabniki so imeli težave z zvokom in videom, zaposleni, ki pa so sestanke vodili v poslovnih prostorih, pa so se zgrinjali okoli enega prenosnega računalnika, na katerem kamera enostavno ni bila kos nalogi. Potem je bilo še usklajevanje med različnimi govorci in deljenje zaslonov, ki nikoli ni potekalo tako, kot smo si želeli. Na srečo se je s hitro posvojitvijo hibridnega dela razvila tudi dotična tehnologija, ki je občutno olajšala povezovanje delavcev na daljavo in v poslovnih prostorih.

Meeting Owl Pro je naprava, ki odpravlja komunikacijski šum med zaposlenimi v pisarni in tistimi, ki delo opravljajo na daljavo.

Kaj je Meeting Owl Pro?

Meeting Owl Pro je 360° vse-v-enem kamera s prisrčnim videzom sove, s katero se konferenčna kamera zlije z okolico vsake konferenčne sobe ali pisarniškega prostora. Seveda je bolj pomembna strojna oprema, vendar je edinstvena zasnova dodana vrednost, ki bo pritegnila pozornost poslovnih partnerjev. Če pozabimo na dizajn, gre za »plug and play« rešitev, saj ne potrebujete dodatnih gonilnikov ali kaj podobnega. Enostavno priloženi USB-A kabel povežete z Windows ali Mac OS napravo, nato pa vam preostane le še, da nastavite Meeting Owl Pro kot privzet vir za video in avdio.

Gre za konferenčno kamero, ki naj bi upokojila zapletene konferenčne sisteme v manjših in srednje velikih poslovnih prostorih. Zakaj bi postavljali več različnih kamer in zvočnikov, ko pa je na voljo kompaktna rešitev, ki enake funkcije ponuja na preprostejši način. Meeting Owl Pro ima panoramski pogled nad celotnim prostorom po zaslugi 360-stopinjskega kota snemanja. Vgrajena FHD kamera poskrbi za dobro repliciranje slike na računalniški zaslon, barve so dinamične in dober približek realnosti. Za piko na i poskrbi Owl Intelligence System s samodejnim ostrenjem in funkcijo Smart Zoom, ki poskrbi, da se kamera samodejno osredotoči na govorca v danem trenutku. S tem konferenčna kamera Owl odpravlja težavo, da sodelujoči v določenih situacijah ne vedo, kdo je govorec. Če poteka razprava, so okna različnih govorcev primerno označena in zlahka razločite, kdo govori in kdo ne.

Nič več težav z zvokom ali videom

Poleg FHD kamere in naprednih funkcij ima vgrajenih kar 8 mikrofonov, s katerimi zajame zvok iz celotnega prostora. Za posredovanje zvoka so na voljo trije zvočniki, preko katerih boste razločno in glasno slišali zvok svojih zaposlenih iz domačih pisarn. Meeting Owl Pro ima tudi tehnologijo odpravljanje šuma iz okolja, ki že tako dobro zvočno in video izkušnjo še dodatno izboljša. To je tudi dobra novica za vodje, saj se zaposleni sedaj ne bodo mogli izgovarjati, da vas niso dobro slišali. Funkcijo lahko vklopite v namenski mobilni aplikaciji, ki jo lahko namestite iz Android in Apple trgovin.

Poleg omenjene funkcije aplikacija dovoljuje spreminjanje nekaterih ostalih nastavitev. Ročno lahko nastavite na koga naj se osredotoči kamera, spreminjate lahko povečavo, na voljo pa je tudi metrika za analizo sestankov, ki vam pomaga spremljati število in trajanje sestankov in ob katerih dnevih ste najbolj zasedeni. Z aplikacijo je izmenjava idej prav tako poenostavljena, saj lahko hitro zapišite svojo misel s pomočjo namenske funkcije, ki v trenutku pošlje vašo idejo ostalim sodelujočim.

Če mislite, da sistem treh zvočnikov in osmih mikrofonov ne bo dovolj za vaše prostore, lahko video sovo Meeting Owl Pro združite še z eno enoto in tako povečate doseg kamere. Konferenčno kamero lahko postavite kar na mizo ali pa uporabite stojalo za še boljši pregled nad poslovnim prostorom. Združljiva je z vsemi priljubljenimi konferenčnimi aplikacijami: Zoom, Microsoft Teams, BlueJeans, GoToMeeting, Webex, Google Meet in podobno.

Za še več informacij o konferenčni kameri Meeting Owl Pro obiščite spletno stran teksel.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Meeting Owl Pro 360° vse-v-enem kamera

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več