Fotoaparati in kamere
25.11.2021 16:00

Deli z drugimi:

Share

Vodenje sestankov še nikoli ni bilo enostavneje – Owl Labs Meeting Owl Pro

Za nami je dolgo leto, ko smo bili primorani usklajevati domače in poslovne pisarne. Če ste slučajno pozabili, v večini primerov ni šlo za prijetno izkušnjo.

Delavci na daljavo so nas včasih nevede nasmejali s komičnimi ozadji, ki so prikrila razmetane sobe, čeprav je včasih tehnologija zatajila in smo dobili vpogled v dejansko stanje domačih pisarn. Ostala izkušnja pa ni bila tako zabavna. Domači uporabniki so imeli težave z zvokom in videom, zaposleni, ki pa so sestanke vodili v poslovnih prostorih, pa so se zgrinjali okoli enega prenosnega računalnika, na katerem kamera enostavno ni bila kos nalogi. Potem je bilo še usklajevanje med različnimi govorci in deljenje zaslonov, ki nikoli ni potekalo tako, kot smo si želeli. Na srečo se je s hitro posvojitvijo hibridnega dela razvila tudi dotična tehnologija, ki je občutno olajšala povezovanje delavcev na daljavo in v poslovnih prostorih.

Meeting Owl Pro je naprava, ki odpravlja komunikacijski šum med zaposlenimi v pisarni in tistimi, ki delo opravljajo na daljavo.

Kaj je Meeting Owl Pro?

Meeting Owl Pro je 360° vse-v-enem kamera s prisrčnim videzom sove, s katero se konferenčna kamera zlije z okolico vsake konferenčne sobe ali pisarniškega prostora. Seveda je bolj pomembna strojna oprema, vendar je edinstvena zasnova dodana vrednost, ki bo pritegnila pozornost poslovnih partnerjev. Če pozabimo na dizajn, gre za »plug and play« rešitev, saj ne potrebujete dodatnih gonilnikov ali kaj podobnega. Enostavno priloženi USB-A kabel povežete z Windows ali Mac OS napravo, nato pa vam preostane le še, da nastavite Meeting Owl Pro kot privzet vir za video in avdio.

Gre za konferenčno kamero, ki naj bi upokojila zapletene konferenčne sisteme v manjših in srednje velikih poslovnih prostorih. Zakaj bi postavljali več različnih kamer in zvočnikov, ko pa je na voljo kompaktna rešitev, ki enake funkcije ponuja na preprostejši način. Meeting Owl Pro ima panoramski pogled nad celotnim prostorom po zaslugi 360-stopinjskega kota snemanja. Vgrajena FHD kamera poskrbi za dobro repliciranje slike na računalniški zaslon, barve so dinamične in dober približek realnosti. Za piko na i poskrbi Owl Intelligence System s samodejnim ostrenjem in funkcijo Smart Zoom, ki poskrbi, da se kamera samodejno osredotoči na govorca v danem trenutku. S tem konferenčna kamera Owl odpravlja težavo, da sodelujoči v določenih situacijah ne vedo, kdo je govorec. Če poteka razprava, so okna različnih govorcev primerno označena in zlahka razločite, kdo govori in kdo ne.

Nič več težav z zvokom ali videom

Poleg FHD kamere in naprednih funkcij ima vgrajenih kar 8 mikrofonov, s katerimi zajame zvok iz celotnega prostora. Za posredovanje zvoka so na voljo trije zvočniki, preko katerih boste razločno in glasno slišali zvok svojih zaposlenih iz domačih pisarn. Meeting Owl Pro ima tudi tehnologijo odpravljanje šuma iz okolja, ki že tako dobro zvočno in video izkušnjo še dodatno izboljša. To je tudi dobra novica za vodje, saj se zaposleni sedaj ne bodo mogli izgovarjati, da vas niso dobro slišali. Funkcijo lahko vklopite v namenski mobilni aplikaciji, ki jo lahko namestite iz Android in Apple trgovin.

Poleg omenjene funkcije aplikacija dovoljuje spreminjanje nekaterih ostalih nastavitev. Ročno lahko nastavite na koga naj se osredotoči kamera, spreminjate lahko povečavo, na voljo pa je tudi metrika za analizo sestankov, ki vam pomaga spremljati število in trajanje sestankov in ob katerih dnevih ste najbolj zasedeni. Z aplikacijo je izmenjava idej prav tako poenostavljena, saj lahko hitro zapišite svojo misel s pomočjo namenske funkcije, ki v trenutku pošlje vašo idejo ostalim sodelujočim.

Če mislite, da sistem treh zvočnikov in osmih mikrofonov ne bo dovolj za vaše prostore, lahko video sovo Meeting Owl Pro združite še z eno enoto in tako povečate doseg kamere. Konferenčno kamero lahko postavite kar na mizo ali pa uporabite stojalo za še boljši pregled nad poslovnim prostorom. Združljiva je z vsemi priljubljenimi konferenčnimi aplikacijami: Zoom, Microsoft Teams, BlueJeans, GoToMeeting, Webex, Google Meet in podobno.

Za še več informacij o konferenčni kameri Meeting Owl Pro obiščite spletno stran teksel.si.

Vas zanima več iz te teme?
Meeting Owl Pro 360° vse-v-enem kamera

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Biro oprema Žolnir d.o.o.

Kovinarska ulica 10, 3000 Celje, Tel: 03 491 94 00
Ali lahko vaša pisarna funkcionira brez pisarniške opreme? Ste se kdaj vprašali, katere so glavne prednosti sodobne pisarniške opreme na vašem delovnem mestu? Vse odgovore ... Več