Spletni brskalniki
15.03.2013 15:31
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Medtem ko vsi opuščajo Flash, ga Microsoft tlači v IE10

Medtem ko so se vsa vodilna podjetja na področju mobilnih naprav in oblikovanja spletnih strani že odrekla tehnologiji Flash, jo bo Microsoft kmalu »vgradil« v spletni brskalnik Internet Explorer 10. Prenovljeni spletni brskalnik bo kmalu na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows 8 in Windows RT.
Flash proti HTML5: Kdo bo koga?
Flash proti HTML5: Kdo bo koga?

Podjetje Apple je konec leta 2011 doseglo zgodovinsko zmago proti konkurenčnemu podjetju Adobe, saj se je dokončno odreklo razvoju tehnologije Flash za vse mobilne naprave. Tehnologiji Flash se danes množično odrekajo tudi programerji spletnih strani, saj ta za delovanje potrebuje veliko sistemskih virov, je pogosto nezanesljiva pri delovanju in je izjemno ranljiva na spletne napade. Zaradi tega je pred kratkim nekoliko presenetila odločitev podjetja Microsoft, da bo spletnemu brskalniku Internet Explorer 10 za Windows 8 in Windows RT zagotovil polno podporo za poganjanje tehnologije Flash.

Pri podjetju Microsoft so prepričani, da njihova »strategija« ni napačna, saj je tehnologija Flash v zadnjih nekaj mesecih naredila ogromen korak naprej tako na področju varnosti kot zanesljivosti. Poleg tega naj bi bila ta izjemno priljubljena predvsem na računalniških sistemih in mobilnih napravah, opremljenih z na dotik občutljivimi zasloni. Medtem ko bodo programerji podjetja iz Redmonda za celovito združitev spletnega brskalnika Internet Explorer 10 s tehnologijo Flash potrebovali še nekaj mesecev, naj bi ta v operacijskih sistemih Windows 8 in Windows RT že delovala skladno s pričakovanji, in to predvsem na področju upravljanja stikov, zmogljivosti in avtonomije delovanja mobilnih naprav.

Microsoft zagotavlja, da varnost uporabnikov spletnega brskalnika Internet Explorer 10 z vgrajeno tehnologijo Flash ne bo ogrožena, saj jim bo samodejno onemogočen dostop do nevarnih spletnih strani. Upajmo, da bo temu resnično tako tudi v praksi, saj je tehnologija Flash med spletnimi kriminalci zdaleč najbolj priljubljena.

Vas zanima več iz te teme?
Internet Explorer brskalnik

Prijavi napako v članku