Računalništvo, telefonija
08.01.2020 09:21

Deli z drugimi:

Share

MediaTek prinaša 5G v cenejše mobilne telefone!

MediaTek Dimensity 800 bo mobilno omrežje 5G še bolj približal uporabnikom storitev mobilne telefonije.
MediaTek Dimensity 800 bo mobilno omrežje 5G še bolj približal uporabnikom storitev mobilne telefonije.

Nova generacija brezžičnih omrežij je tukaj in kar nekaj držav se bori za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Zato ne preseneča, da je ta uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopna in jim seveda prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Ker pa je omrežje 5G trenutno na voljo le v navezi s pametnimi mobilnimi telefoni višjega cenovnega razreda, so pri podjetju MediaTek pripravili novi mobilni procesor, ki bo to tehnologijo prinesel v cenejše naprave.

Mobilni procesor MediaTek Dimensity 800 je namreč namenjen pametnim mobilnim telefonom srednjega cenovnega razreda in temelji na osnovi napredne 7-nanometrske tehnologije. Ta za preračunavanje podatkov uporablja štiri zmogljive procesorske sredice Cortex-A76 CPU frekvence dveh gigahercev in štiri energijsko učinkovitejša procesorska jedra Cortex-A55 frekvence dveh gigahercev. Celoto zaključuje vgrajeno grafično jedro Mali-G77, ki je brez težav kos tudi najzahtevnejšim grafičnim nalogam.

Nadvse zanimivi mobilni procesor MediaTek Dimensity 800 s podporo mobilnemu omrežju 5G se odlično obnese tudi na področju fotografije. Ta namreč podpira slikovno tipalo do ločljivosti 64 milijonov slikovnih tok oziroma dve slikovni tipali ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk in 16 milijonov slikovnih točk. Tu je na voljo tudi umetna inteligenca za samodejno ostrenje, osvetlitev in odstranjevanje slikovnega šuma.

Mobilni procesor MediaTek Dimensity 800 je že nared za množično proizvodnjo. To pomeni, da lahko na trgu kmalu pričakujemo pametne mobilne telefone srednjega razreda, ki bodo opremljeni s podporo za mobilno omrežje 5G. Tu bo sprva šlo za kitajske proizvajalce mobilnih naprav, nekoliko kasneje pa še za druga podjetja.


Prijavi napako v članku