Računalništvo, telefonija
17.09.2010 08:01

Deli z drugimi:

Share

Američani med seksom brskajo po svetovnem spletu

Kaj vse počnete med deskanjem po svetovnem spletu?
Kaj vse počnete med deskanjem po svetovnem spletu?

Čeprav je sodobna tehnologija namenjena lajšanju vsakodnevnih opravil, lahko postane povod za hude oblike odvisnosti. To vse bolj drži za svetovni splet, saj lahko računalničarji preko njega že občutijo skoraj vsa čustva resničnega življenja. Zato ne preseneča podatek, da je skoraj četrtina Američanov celo med seksom »priključenih« na svetovni splet.

To je »odkrila« raziskava varnostnega podjetja PC Tool, ki je bila opravljena na tisoč prostovoljcih. Raziskava je še pokazala, da kar dobrih 29-odstotkov anketirancev meni, da ni nič spornega, če so povezani na svetovni splet med poroko. Med družinskimi kosili deska po svetovnem spletu celo 41-odstotkov odvisnikov. In to še ni vse. Mnogim anketirancem se zdi klepet s prijatelji na socialni mreži Facebooku pomembnejši od pogovora z Bogom. Osmim odstotkom se zdi sprejemljivo, da brskajo po spletu kar med bogoslužjem.

Izjemno zanimiv podatek je, da kar 80-odstotkov Američanov ne želi, da bi do njihovih podatkov imeli dostop najbližji, kot so družinski člani, sodelavci, prijatelji ali zaposleni. Več kot polovica anketirancev je celo priznala, da bi jih bilo pošteno sram, če bi se družinski člani ali prijatelji dokopali do podatkov, shranjenih na mobilniku ali računalniku. Le kaj skrivajo na njih?


Prijavi napako v članku