Računalništvo, telefonija
05.08.2020 10:00

Deli z drugimi:

Share

mBills kmalu z dodatnimi provizijami

Priljubljena mobilna denarnica s plačilno kartico MasterCard s 1.10.2020 spreminja splošne pogoje poslovanja. Med drugim bodo vključili dodatno potrjevanje plačil in začeli zaračunavati dodatno provizijo.
mBills kmalu z dodatnimi provizijami
mBills kmalu z dodatnimi provizijami

S 1.10.2020 bodo uporabniki pri polnjenju denarnice z gotovoino na bencinskih črpalkah Petrol plačali dodatno provizijo v višini 0,9%. Torej, če bo uporabnik plačal v mobilno denarnico 100€, bo od tega plačal še dodatno provizijo 0,90€. Do tega datuma so vplačila brez provizije.

Zaenkrat še ni na vidiku provizije za gotovinska izplačila na Petrolu. Upajmo, da tako tudi ostane.

Če se želimo izogniti tej proviziji, bo potrebno mBills napolniti z direktno bremenitvijo z bančnega računa ali opraviti nakazilo s pomočjo UPN naloga. Seveda je slednje brez provizije le, če vam banka, pri kateri izvedete plačilo UPN oziroma imate odprt bančni račun, ki je povezan z mBill-som, ne zaračuna dodatne provizije. Večina bank sicer pri osnovnih računih (bančni računi brez paketa) zaračuna provizijo.

Prihaja pa še ena novost, in sicer; pri plačilih nad 50€ bo vsako transakcijo potrebno še dodatno potrditi s prstnim odtisom, 6-mestno PIN kodo ali s prepoznavanjem obraza. To velja samo za plačila v aplikaciji in ne za plačila s povezano MasterCard kartico.

Pomembna novost pa je tudi, da se uporabnikom, kateri niso preverjeni (niso potrdili identitete na Petrolu z osebno izkaznico ali z digitalnim potrdilom), omejijo transakcije na zgolj 150€ mesečno. Tudi v mobilni denarnici boste lahko imeli zgolj 150€, če še niste preverjen uporabnik.


Prijavi napako v članku