Računalništvo, telefonija
26.09.2010 12:17
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mark Zuckerberg že bogatejši od Steva Jobsa

Zuckerberg se pri 26-ih letih kopa v denarju.
Zuckerberg se pri 26-ih letih kopa v denarju.

Največjemu socialnemu omrežju Facebook ter podjetju Apple gre v zadnjih letih zelo dobro. Prvi ima iz dneva v dan več uporabnikov in oglaševalcev, drugi pa zelo dobro prodaja svoje produkte (iPhone, iPad …). Rezultat tega je, da imata prva moža Facebooka ter Appla vedno bolj polne žepe denarja. Zanimivo pri tem pa je, da je precej mlajši šef Facebooka Mark Zuckerberg po količini premoženja že prehitel precej starejšega prvega moža Appla Steva Jobsa.

Po podatkih ameriške revije Forbes je Zuckerberg v zadnjem letu svoje premoženje kar potrojil in tako sedaj znaša preračunanih 5,12 milijarde evrov. Jobs je tem času svoje premoženje povečal za približno 700.000 evrov. Revija Forbes njegovo celotno premoženje ocenjuje na 4,53 milijarde evrov.

Zuckerbergovo premoženje je sicer v veliki večini povezano s socialnim omrežjem Facebook, medtem ko Jobsovo ni samo z Applom. Možakar ima namreč nekaj premoženja vezanega tudi na podjetje Disney.

K temu pa še dodajmo, da na Facebooku kot tudi na drugih tovrstnih straneh lahko najdete tudi Računalniške novice. Spisek vseh strani, na katerih se nahajamo, dobite na naslovu http://www.facebook.com/RacunalniskeNovice.


Prijavi napako v članku