Prenosni računalniki
24.02.2021 12:45
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic
MacBook Pro bo letos ponovno dobil HDMI vhod in čitalec SD kartic

Po podatkih enega najbolj znanih analitikov TF Securities Ming-Chi Kua bi naj bila letošnja dva modela MacBook Pro, ki sta napovedana za drugo polovico leto, opremljena s čitalcem SD kartic in HDMI vhodom.

Poleg tega je Kuo v obvestilu investitorjem še napovedal, da bo Apple letos poskrbel za veliko dizajnersko spremembo, ki bi lahko omogočila več možnosti za zunanjo povezljivost z napravami. Apple je v zadnjih šestih letih skrčil možnosti povezljivosti svojega MacBooka na USB-C and Thunderbolt 3. Premik k bolj inkluzivni mobilni platformi bodo pozdravili predvsem vsi tisti uporabniki, ki niso najbolj naklonjeni k raznim kablom in zunanjim dodatkom.

MacBook Pro je čitalec SD kartic in HDMI vhod nazadnje imel leta 2015, za tem pa so vsi modeli bili popolnoma brez teh delov. Kuo še napoveduje, da bi lahko vlogo ekskluzivnega dobavitelja za bodoče SD čitalce prevzel Genesys Logic. Ta bi naj sčasoma tudi prevzel vedno večjo vlogo v Applovi produktni liniji in njenem nadaljnjem razvoju. Dotično podjetje bi naj z Applom tudi razvijalo naslednjo generacijo USB 4.0 protokola, vendar te informacije še niso potrjene.

Januarja je Kuo objavil, da za letošnje leto pričakuje 14 in 16-inčni mini LED MacBook Pro. Oba modela bi naj bila nekoliko bolj v skaldu z Applovim modernim dizajnerskim jezikom, ki pri “velikem jabolku” prednjači že zadnjih nekaj let. Prva v linji teh “modernih” naprav je bil tablica iPad Pro iz leta 2018, medtem ko je lanski iPhone 12 prav tako prišel blizu novim Applovim dizajnerskim smernicam.

Poleg čitalca SD kartic in HDMI vhoda bo Apple z novima modeloma MacBook Pro ponovno oživil polnilno tehnologijo MagSafe, ki je v sicer nekoliko prilagojeni obliki bila predstavljena pri iPhonu 12. Po podatkih Kua bo prenovo doživel tudi precej osiromašeni OLED Touch Bar.

Ming-Chi Kuo napoveduje izid novega MacBooka Pro v tretjem četrtletju leta. Rezultat novega dizajna in sprememb specifikacij bi naj po Kuovem mnenju bilo znatno povečanje MacBook prodaje, ki naj bi v primerjavi z lanskim letom zraslo za med 25 in 30 %, kar pomeni, da bi Apple v letu 2021 prodal okrog 20 milijonov prenosnikov MacBook Pro.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več