Računalništvo, telefonija
15.07.2010 15:04
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LTFE vstopil v tehnološki park Silicijeve doline

LTFE vstopil v tehnološki park Silicijeve doline
LTFE vstopil v tehnološki park Silicijeve doline

Laboratorij za telekomunikacije fakultete za elektrotehniko univerze v ljubljani LTFE, ki že več let uspešno sodeluje z vodilnimi podjetji na področju IKT, kot sta Cisco in Apple, je kot prvi slovenski raziskovalni laboratorij pred dnevi vstopil v tehnološki park plugandplaytechcenter v silicijevi dolini (ZDA).


Predstojnik LTFE, prof. dr. Janez Bešter je prepričan, da je s tem narejen korak bližje k uveljavitvi slovenskega znanja in aplikativnih rešitev na svetovnem trgu: “Silicijeva dolina je odličen primer učinkovite povezanosti industrijskih podjetij s teoretičnimi dognanji akademskega sveta. Odseva danost priložnosti in moč partnerskega sodelovanja, vzajemnosti in mobilnosti ljudi.”

PlugandPlayTechCenter se nahaja v osrčju Silicijeve doline in združuje več kot 280 prodornih podjetij na IKT področju ter hkrati omogoča neposreden dostop do potencialnih investitorjev v nove produktne ideje in skladov tveganega kapitala (venture capital), ki ga je PlugandPlayTechCenter v obdobju med 2008 in 2010 pridobil v višini kar 400 milijonov dolarjev, skupna vrednost v njem delujočih organizacij pa je v istem obdobju dosegla 2 milijardi dolarjev.

Globalna povezanost raziskovalnih dosežkov LTFE in produktov predstavlja velik izziv. “Pričakujemo, da bo naša prisotnost v Silicijevi dolini imela pozitiven učinek na okrepitev raziskovalno-razvojnega sodelovanja z globalnimi korporacijami ocenjuje prof. Bešter in dodaja, da je ta korak odločna spodbuda LTFE za nadaljnji razvoj novih idej v realne produkte in storitve.

Dodatna dimenzija delovanja LTFE v Silicijevi dolini je vsekakor odpiranje možnosti za mlade slovenske strokovnjake v vodilnem razvojno tehnološkem okolju za IKT tehnologije na svetu.


Prijavi napako v članku