Telefoni
23.01.2012 08:22
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LPDDR2 in NAND na enem čipu

Samsung je v embedded multi-chip (eMCP) paketu integriral LPDDR2 (DRAM) in NAND (flash) pomnilnik za shranjevanje podatkov.
Samsung je v embedded multi-chip (eMCP) paketu integriral LPDDR2 (DRAM) in NAND (flash) pomnilnik za shranjevanje podatkov.

Samsung je predstavil pomnilniški čip za pametne telefone in tablične računalnike, namenjen predvsem napravam nižjega cenovnega razreda. Podjetje je v embedded multi-chip (eMCP) paketu integriralo LPDDR2 (DRAM) in NAND (flash) pomnilnik za shranjevanje podatkov. LPDDR2 komponenta čipa je izdelana v 30-nanometrskem proizvodnem procesu, medtem ko je flash pomnilnik narejen v 20-nanometrskem procesu

Trenutno so na voljo tri vrste čipov, od katerih ima vsak po 4 GB NAND pomnilnika ter različne količine delovnega spomina – 256, 512 in 768 MB. Integriran LPDDR2 pomnilnik funkcionira pri 1666 MHz, podjetje pa že pripravlja eMCP rešitev za napredne naprave z 1 GB pomnilnika in 32 GB NAND spomina. Takšna vse-v-enem rešitev omogoča proizvodnjo kompaktnih mobilnih naprav (zaradi manjše zasedenosti zelo omejenega prostora), daljše delovanje baterije ter enostavnejše in cenejše proizvode.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku