Računalništvo, telefonija
01.06.2012 15:47
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Londonski kirurgi uporabljajo Kinect

Kinect rešuje življenja!
Kinect rešuje življenja!

Pred dvema mesecema smo pisali o tem, da so kirurgi v kanadski bolnišnici Sunnybrook med svojim delom začeli uporabljati Microsoftov krmilni sistem Kinect. Z njegovo pomočjo lahko pacientove slike upravljajo kar s kretnjami, s čimer jim ni več potrebno zapuščati sterilnega okolja zgolj zato, da bi prišli do računalnika. Vsakič, ko slike upravljajo s pomočjo kretenj, privarčujejo več kot 20 minut časa, kolikor časa traja ponoven postopek sterilizacije rok in obleke, potreben po uporabi miške in tipkovnice računalnika. Krmilni sistem Kinect so sedaj začeli preizkušati tudi v londonski bolnici St. Thomas.

Kirurgi londonske bolnišnice Microsoftovo napravo uporabljajo za upravljanje slik in kamere. Nad novo pridobitvijo so kirurgi izredno zadovoljni. Eden izmed njih je dejal, da se mu sedaj ni več potrebno dreti preko celotne operacijske dvorane, da mu nekdo premakne kamero, ali še slabše, da mora iti sam do računalnika.

Čeprav je bil krmilni sistem Kinect sprva mišljen samo za igranje iger, pa je vsekakor zelo lepo videti, da se ga s pridom uporablja tudi za precej resnejše stvari. Na omenjeni kanadski bolnišnici Sunnybrook ga bodo zaradi njegovih pozitivnih lastnosti še naprej uporabljali. Zaradi prihranka, ki jim ga je omogočil, lahko opravijo kar nekaj novih operacij. Verjamemo, da ga bo s pridom uporabljala tudi londonska bolnica St. Thomas, in upajmo, da v prihodnosti tudi katera slovenska.


Prijavi napako v članku