Računalništvo, telefonija
17.08.2004 16:16
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Linux dan 3

Vodilni ponudnik odprtokodnih rešitev Housing Co, d.o.o. že tretjič v tem letu organizira enodnevno prireditev, namenjeno širšemu krogu slovenskih informatikov, ki bo potekala v Koloseju, dne 5. novembra.

Slovensko tržišče je v tem letu dobilo velik zagon zaradi povečanja ponudbe in prireditev na področju odprte kode. Med njimi še posebno izstopa Linux dan, ki ni klasični konferenčni dogodek, temveč niz enodnevnih prireditev, ki so usmerjene zelo praktično. Na letošnjih prireditvah, ki sta potekali konec januarja in v začetku aprila, je organizator zabeležili preko 230 udeležencev. Za tokratno tretjo prireditev si obetajo še večjo udeležbo. Temu v prid govorijo statistični podatki iz anket in raziskave trga, ki jo je opravil organizator, po katerih je preko 80 odstotkov informatikov zelo zainteresiranih za znanja s področja odprte kode.

Linux dan tokrat predstavlja veliko gostov iz tujine in gospodarstva, predstavljeni bodo nekateri najbolj referenčni projekti na področju odprtokodnih rešitev doma in v tujini s praktičnimi napotki. Prireditev je razdeljena v dva dela, in sicer na skupna predavanja, namenjena vsem udeležencem in delavnice, ki so razdeljene v dve smeri. Novost tokratne prireditve je dan za začetnike in “Install fest”, ki bosta potekala dan pred prireditvijo, torej 4.11. Laboratorijski dan, ki bo potekal dan po prireditvi (6.11.), pa bo namenjen Sambi, ki sodi med najaktualnejše odprtokodne izdelke.


Prijavi napako v članku