Računalništvo, telefonija
22.04.2014 13:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LinkedIn praznuje 300 milijonov uporabnikov

LinkedIn praznuje 300 milijonov uporabnikov
LinkedIn praznuje 300 milijonov uporabnikov

V primerjavi z množico družbenih omrežij – kot so Facebook, Instagram in Twitter, o katerih se dnevno govori in piše – se družbenega omrežja, namenjenega poslovnemu mreženju, usposabljanju in iskanju boljših zaposlitev, ne omenja tako pogosto. Mogoče karierni nasveti in možnosti zaposlitve niso tako zanimivi kot fotografije zadnjega obroka katerega izmed vaših prijateljev, vendar je njihov vpliv na življenje mnogo večji.

Posameznikov, ki to spoznavajo, je vedno več. Iz LinkedIna so sporočili, da so v prejšnjem tednu zabeležili 300 milijontega registriranega uporabnika. Pri tem gre za štetje registracij, in ne mesečno aktivnih uporabnikov, ki jih štejejo ostala družbena omrežja. Število teh je manjše in se giblje okoli 190 milijonov. Slabih 200 milijonov od skupno 300 milijonov registriranih uporabnikov prihaja izven domačega ameriškega trga. V tem trenutku se LinkedIn nahaja v fazi rasti, saj vsak mesec pridobi slabih 7 milijonov novih članov.

Poleg omenjenega mejnika so izdali še nekaj dodatnih informacij o svojih uporabnikih. V tem trenutku jih kar polovica do družbenega omrežja dostopa preko mobilnih aplikacij. Pri tem so – tako kot večina ostali podjetij – ugotovili, da mobilni uporabniki skoraj izključno uporabljajo aplikacijo, in ne mobilne strani, ki jim je prav tako na voljo.


Prijavi napako v članku