Telefoni
06.04.2021 13:01
Posodobljeno 3 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG zapušča trg mobilne telefonije

Pametni mobilni telefoni LG bodo postopoma izginili s tržiča.
Pametni mobilni telefoni LG bodo postopoma izginili s tržiča.

Podjetje LG Electronics je bilo na področju pametnih mobilnih teflonov prisotno že vrsto let. Pri podjetju so nas večkrat presenetili z nadvse zanimivimi rešitvami. Med njimi je v zadnjem času še posebej izstopal pametni mobilni telefon LG Wing 5G. Ta namreč dodatni zaslon skriva pod glavnim, doseči pa ga je mogoče z zasukom glavnega zaslona za 90 stopinj. Poleg tega je podjetje LG nedavno pripravilo še zanimivi telefon z oznako K92. Tu dejansko gre za poceni pametni mobilni telefon, ki temelji na osnovi relativno zmogljivega mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 690 5G.

Čeprav je bilo podjetje LG Electronics v zadnjem času zelo aktivno na področju mobilne telefonije, so se vodilni vseeno odločili, da se iz tega področja umaknejo. Odločitev sicer ni presenetila nikogar. V zadnjih šestih letih je podjetje LG zabeležilo velike izgube na področju mobilne telefonije. V omenjenem obdobju je podjetje LG Electronics izgubilo kar preračunanih 3,8 milijarde evrov. Vodstvo podjetja je upalo, da se bo letos trend obrnil na bolje, a se žal ni.

Namesto izdelave mobilnih telefonov, bodo pri podjetju LG odslej vire raje preusmeril na druga področja, ki beležijo rast. Med njimi najdemo naprave Internet of Things, pametne sisteme za dom, robotiko, umetno inteligenco, različne poslovne rešitve, platforme in storitve, pa tudi komponente za električna vozila in komunikacijske tehnologije 6G. Doslej je mobilna divizija sicer predstavljala manjši del  poslovanja podjetja LG. V zadnjem letu je ta predstavljala le 7,4 odstotkov prihodkov.

Podjetje LG bo še vedno tržilo pametne mobilne telefone do razprodaje vseh zaslon. Podjetje bo kupcem še nekaj let zagotavljalo podporo in nadgradnjo programske opreme. Natančno obdobje podpore se bo od trga do trga razlikovalo. Postopno opuščanje oddelka za mobilne telefone bi moralo biti končano do konca julija, delovna sila pa naj bi bila razporejena na druga področja.

Vas zanima več iz te teme?
LG telefoni

Prijavi napako v članku