Strojna oprema
21.01.2008 15:07

Deli z drugimi:

Share

LG z nekaj več kot 570 novimi izdelki prejel 13 nagrad

V Las Vegasu vsako leto v začetku januarja poteka veliki mednarodni sejem zabavne elektronike CES, na katerem se svetovni javnosti predstavi nove izdelki in storitve, ki bodo v pravkar začetem letu navduševali ljubitelje dobrega zvoka in slike, računalništva ter komunikacij. Med tistimi, ki so imeli največ pokazati, je bil tudi letos LG Electronics. Predstavil je več kot 570 novosti z različnih področij, za katere je prejel tudi 13 nagrad.

LG Electronics pa v Las Vegasu ni navdušil le s številom in raznovrstnostjo predstavljenih novosti, saj tudi letos kakovost izdelkov in tehnologij LG ni ostala neopažena: korejski proizvajalec se je z letošnje prireditve vrnil bogatejši za 13 nagrad CES Innovation Award. Nagrade je prejelo pet LG televizorjev s ploskim zaslonom, štirje modeli mobilnih telefonov LG, dva izdelka LG s področja domače zabavne elektronike ter po en izdelek LG s področja zvoka (avdio) oziroma slike (video). Te nagrade pa niso naključje, saj jih je LG v zadnjih štirih letih skupaj prejel kar 60.

Na področju zvoka in slike se je LG predstavil z najnovejšimi modeli serij plazma in LCD televizorjev, ki nadaljujejo tradicijo ustvarjalnega oblikovanja in bogate funkcionalnosti, zasnovane na najsodobnejših visokih tehnologijah. Nova paradna konja, LG60 televizor LCD in plazma televizor PG60, slednji je tudi med letošnjimi prejemniki nagrade CES Innovation Award, bosta po mnenju vodilnih v korporaciji LG Electronics ključna izdelka pri doseganju letošnjih prodajnih načrtov. LG je okrepil tudi ponudbo domačega kina in prenosljivih navigacijskih naprav in z modelom BH200 kot prvi na svetu predstavil visokodefinicijski (HD) predvajalnik, ki v eni sami napravi združuje funkcionalnost medijev Blu-ray in HD DVD.

Voyager by LG, Venus by LG in Muziq by LG pa so le nekatera od novih imen mobilnih telefonov LG, ki so se prav tako vpisala med nagrajence. Mobilni telefoni LG bodo zadostili zahtevam vseh skupin uporabnikov: modeli Viewty poudarjajo dodatno funkcionalnost vgrajenega fotoaparata, zahtevni uporabniki, ki prisegajo na pametne telefone bodo segli po modelu LG-KS20, ljubitelje vrhunske oblike pa bo navdušil Shine. Muziq, kot nakazuje že njegovo ime, je glasbeni mobilni telefon, Venus pa odlikuje izjemna praktičnost krmiljenja prek zaslona na dotik.


Prijavi napako v članku