Telefoni
26.05.2017 13:41

Deli z drugimi:

Share

LG X Venture: Telefon za prave avanturiste!

Pametni mobilni telefon LG X Venture bomo le stežka uničili!
Pametni mobilni telefon LG X Venture bomo le stežka uničili!

Ponudba pametnih mobilnih telefonov podjetja LG Electronics je bogatejša za novega člana, ki je pisan na kožo tistim, ki so nerodni po naravi ali telefon pretežno uporabljajo na prostem in v naravi. Njihov najnovejši telefon X Venture je namreč nadpovprečno odporen na padce in udarce, saj je združljiv s standardom IP68, kar v praksi pomeni, da je odporen tako proti vodi kot prahu. Tu dejansko gre za prvi pametni mobilni telefon Android podjetja LG, ki je namenjen uporabi v nekoliko bolj ekstremnih pogojih.

Pametni mobilni telefon LG X Venture bomo brez težav uporabljati tudi za vsakodnevna opravila in zabavo. Inženirji južnokorejskega giganta so namreč novost opremili s kakovostnim zaslonom s 13,2-centimetrsko oziroma 5,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk, procesorjem Qualcomm Snapdragon 435 in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD, in sicer do kapacitete dveh terabajtov. Tu je na voljo še bogata paleta povezav in tehnologij, kot so na primer podpora za 4G/LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC, radijske postaje FM, navigacijski sistem GPS in priključek USB Type-C druge generacije.

Pametni mobilni telefon LG X Venture ponuja tudi možnost zajema kakovostnih fotografij in video konferenc, saj sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Novost meri vsega skupaj 154 x 75,8 x 9,29 milimetrov in tehta drobri 165 gramov, za dolgo avtonomijo delovanja pa je bilo poskrbljeno z baterijo zmogljivosti 4.100 miliamper ur. Ker ta podpira tehnologijo Quick Charge 2.0 jo bomo napolnili relativno hitro. Piko na i pa daje operacijski sistem Android 7.0 Nougat s števnimi prednamščenimi športnimi aplikacijami.


Prijavi napako v članku