Telefoni
28.04.2009 10:26

Deli z drugimi:

Share

LG Viewty se vrača, pametnejši

LG Viewty Smart - LG-GC900.
LG Viewty Smart - LG-GC900.

Družba LG Mobile je prenovila svojo prodajno uspešnico LG Viewty. Mobilni telefon je dobil naslednika, Viewty Smart, ki se lahko pohvali s tem, da je še pametnejši, na kar opozarja že s svojim imenom.

Glavna odlika novega mobilnega telefona LG Viewty Smart (LG-GC900) je vgrajen fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk, ki premore način za pameten zajem posnetkov, imenovan Intelligent Shot Mode. Ta zna samodejno prepoznati vsebino posnetka in samodejno nastaviti ustrezen scenski način za fotografiranje. Gre za eno izmed najnovejših funkcij, ki jih premorejo le zmogljivejši modeli kompaktnih digitalnih fotoaparatov, v svetu mobilne telefonije pa je LG Mobile prvi proizvajalec s tovrstno inovacijo. Fotoaparat novega mobilnega telefona blesti tudi v slabših svetlobnih pogojih, saj je moč ISO občutljivost posnetka nastaviti tudi do vrednosti ISO 1600 in tako tudi brez bliskavice zajeti odlične posnetke. Pri fotografiranju v najtemnejših pogojih še vedno priskoči na pomoč vgrajena LED-bliskavica.

Vgrajen HSDPA-modem (hitrosti do 7,2 Mbps) ter brezžični Wi-Fi vmesnik omogočata hitro izmenjavo datotek ter elektronske pošte, GPS-vmesnik pa ne služi le navigiranju, temveč ga je moč uporabiti tudi za t. i. geooznačevanje. Razvijalci so novinca opremili s kar poldrugim gigabajtom vgrajenega pomnilnika, ki ga je moč razširiti z uporabo MicroSD-kartic do kapacitete 32 GB.

LG Viewty Smart, ki je debel vsega 14 mm, bo svojo prodajno pot začel na stari celini, evropski operaterji ga bodo ponujali že prihodnji mesec.


Prijavi napako v članku