Televizorji
08.11.2012 15:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG prvi z zaslonom formata 21:9

Podjetje LG Electronics je ponudilo v prodajo prvi računalniški zaslon z 29-palčno diagonalo, ki se lahko pohvali z razmerjem stranic 21:9. Tako je pričakovano pisan na kožo uporabnikom operacijskega sistema Windows 8.
Podjetje LG zagotavlja, da bodo zasloni formata 21:9 v računalništvu kmalu postali nekaj povsem običajnega.
Podjetje LG zagotavlja, da bodo zasloni formata 21:9 v računalništvu kmalu postali nekaj povsem običajnega.

Podjetje LG Electronics je ponudilo v prodajo prvi računalniški zaslon na svetu, ki se lahko pohvali z razmerjem stranic 21:9. Zaslon je tako pisan na kožo uporabnikom operacijskega sistema Windows 8, saj je zaradi občutno daljše stranice novi uporabniški vmesnik izjemno pregleden in nadvse uporaben. Novinec bo prišel prav tudi za predvajanje visokoločljivih filmskih posnetkov, pod pogojem, da so ti na voljo v formatu 21:9 – teh pa roko na srce ni prav veliko.

Računalniški zaslon LG EA93 ima za prikazovanje slik na voljo matriko z 29-palčno oziroma s 74-centimetrsko diagonalo in z ločljivostjo 2.560 x 1.080 slikovnih točk. Zaslon je mogoče z namensko programsko opremo celo razdeliti na 4 dele. Vidni kot zaslona znaša 178 stopinj, odzivni čas pa ni večji od 5 milisekund. Zaradi tega je zaslon LG EA93 kot nalašč za gledanje filmskih posnetkov in igranje računalniških iger.

Za priklop zunanjih naprav so na voljo priključki DisplayPort, DVI, HDMI in MHL (Mobile High-Definition Link). Slednji je namenjen priklopu pametnih mobilnih telefonov. Za kakovostno predvajanje zvoka skrbita zvočnika električne moči 7 V. Računalniški zaslon LG EA93 je trenutno naprodaj le v Južni Koreji. Zanj je potrebno odšteti preračunanih 500 evrov, inovativni zaslon pa naj bi v naše kraje predvidoma zašel še letos.

Vas zanima več iz te teme?
LG televizorji LCD televizorji LED televizorji

Prijavi napako v članku