Telefoni
26.02.2015 12:01

Deli z drugimi:

Share

LG najavil razpoložljivost superzanimivega mobilnika G Flex 2

Površinske poškodbe ohišja mobilnika LG G Flex 2 skoraj popolnoma izginejo v zgolj nekaj sekundah.
Površinske poškodbe ohišja mobilnika LG G Flex 2 skoraj popolnoma izginejo v zgolj nekaj sekundah.

Le nekaj dni pred pričetkom mednarodne konference o mobilni telefoniji Mobile World Congress 2015 je podjetje LG Electronics najavilo pričetek prodaje težko pričakovanega pametnega mobilnega telefona G Flex 2. Novost bo sprva naprodaj v Združenih državah Amerike, Hongkongu, Singapurju, Franciji, Nemčiji in Združenem kraljestvu. Nekoliko kasneje pa bodo prišle na vrsto še druge evropske in azijske države, upajmo da na Slovenijo podjetje LG Electronics tokrat ne no pozabilo.

Pametni mobilni telefon G Flex 2 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše, saj je opremljen s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, za zaščito pa skrbi steklo, ki so ga razvili pri južnokorejskem gigantu in je za petino bolj vzdržljivo v primerjavi s stekom Gorilla Glass 3. Novi ukrivljeni mobilnik se lahko tako kot predhodnik pobaha z možnostjo samodejnega “celjenja” manjših poškodb ohišja, pri čemer za to pri sobni temperaturi namesto dosedanjih treh minut potrebuje zgolj 10 sekund. Strojna oprema pametnega mobilnega telefona LG G Flex 2 pričakovano ni od muh, saj zajema zmogljiv procesor Snapdragon 810, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, vgrajeni pomnilnik z do 32 gigabajti prostora z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, medtem ko je spletnim konferencam kos spletna kamera ločljivosti 2,1 milijona točk.

Na vgrajenem pomnilniku ukrivljenega pametnega mobilnega telefona LG G Flex 2 je nameščen mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop, medtem ko za zadovoljivo avtonomijo delovanja skrbi baterija zmogljivosti 3.000 (mili) amper ur s tehnologijo hitrega polnjenja FastCharge. Inženirji podjetja LG seveda niso pozabili niti na podporo za omrežja 4G/LTE, pozabili pa so razkriti maloprodajno ceno novosti.


Prijavi napako v članku