Telefoni
29.08.2014 09:11
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG G Watch R: Zanimiva pametna ročna ura z okroglim zaslonom

Pametna ročna ura LG G Watch R navdušuje tako po strojni kot oblikovni plati.
Pametna ročna ura LG G Watch R navdušuje tako po strojni kot oblikovni plati.

Podjetje LG Electronics je izpolnilo pred kratkim zadano obljubo, saj je predstavilo svojo prvo pametno ročno uro z okroglim zaslonom, ki temelji na osnovi zmogljive mobilne platforme Android Wear. Novost se ponaša s kompaktno in robustno obliko, saj je opremljena s plastičnim 1,3-palčnim (3,3-centimetrskim) zaslonom Plastic OLED (P-OLED) ločljivosti 320 x 320 slikovnih točk, ki nudi dobro vidljivost z vseh strani. V pametno ročno uro LG G Watch R je vgrajena baterija kapacitete 410 miliamperskih ur, kar pa bo žal zadoščalo le za en dan avtonomije ob nekoliko intenzivnejši uporabi.

Pametna ročna ura LG G Watch R uporabnikov zagotovo ne bo pustila na cedilu, saj je opremljena z zmogljivim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 400 frekvence 1,2 gigaherca (22-nanometrska tehnologija), sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora. Novost se ponaša še s certifikatom IP67, kar pomeni, da je odporna na vodo, in sicer do 30 minut na globini enega metra. Seveda ne gre spregledati merilnika srčnih utripov in gumba za vklop in izklop naprave na stranici oblikovno nadvse všečnega ohišja.

Podjetje LG bo pametno ročno uro G Watch R ponudilo v prodajo v zadnjem četrtletju letošnjega leta, kar pomeni, da jo bo po vsej verjetnosti mogoče kupiti že konec oktobra oziroma najpozneje v začetku novembra. Maloprodajna cena in dobavljivost novosti žal še niso bili razkriti.


Prijavi napako v članku