Računalništvo, telefonija
22.10.2010 12:28

Deli z drugimi:

Share

Lexmarkova nova programska oprema Markvision Enterprise skrbi za napredno upravljanje tiskalniških okolij

Lexmark v poslovna okolja uvaja prenovljeno različico programske opreme Markvision Enterprise za upravljanje s tiskalniško infrastrukturo. Nova generacija programske opreme podjetjem omogoča strateški nadzor nad stroški tiskanja in zmanjšuje čas, izgubljen zaradi vzdrževanja ali odpravljanja težav na tiskalniški opremi.
Lexmarkova nova programska oprema Markvision Enterprise skrbi za napredno upravljanje tiskalniških okolij
Lexmarkova nova programska oprema Markvision Enterprise skrbi za napredno upravljanje tiskalniških okolij

Programska oprema Markvision Enterprise upravljavcem tiskalniškega okolja v podjetjih, omogoča boljši vpogled v stanje posameznih naprav in skupin tiskalnikov. Gre za orodje, ki deluje v okviru spletnega brskalnika, administratorju pa na pregleden način ponuja vpogled v tekoče in preteklo stanje tiskalnikov, ne glede na njihovo število. V spletni konzoli je moč upravljati več deset tisoč omreženih tiskalnikov ne glede na model in znamko proizvajalca. Aplikacija zna z napravami upravljati skozi celoten življenjski cikel, temu primerno pa lahko administrator tudi določi obremenitve posameznih naprav. Grafični vmesnik aplikacije pozna štiri ključna področja aktivnosti, in sicer upravljanje z napravami, politike tiskanja, servisni in vzdrževalni meni ter upravljanje dogodkov.

Zahvaljujoč zgoščenim, a pomenljivim poročilom o delovnih ciklih tiskalnikov in vrsti izpisanih dokumentov ter stroških, povezanih s tiskanjem, lahko administratorji oblikujejo bolj učinkovite politike tiskanja ter optimizirajo delovni tok dokumentov, ki vključujejo njihove izpise na papir. Optimizirano je tudi naročanje potrošnega materiala, saj naprave administratorja samodejno opozorijo, ko se bliža čas zamenjave kartuš, tonerjev ali drugih gradnikov tiskalnika. Vgrajena inteligenca že sama poišče ustrezne izdelke na spletu in predlaga njihov nakup.

Programska oprema Markvision Enterprise bo na voljo za prenos s spleta (na naslovu www.lexmark.com/markvision) v naslednjih mesecih.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku