Računalništvo, telefonija
07.12.2004 14:43

Deli z drugimi:

Share

Lexmark znova nagrajen

Ameriški proizvajalec tiskalnikov in večnamenskih naprav Lexmark si je v dobrih trinajstih letih svojega obstoja, prej so namreč bili del korporacije IBM, s svojimi izdelki prislužil skoraj 2.000 nagrad in strokovnih priznanj po vsem svetu. Ugledna Bertlova priporočila in nagrade za Lexmark sicer niso nič novega, a jih zato niso nič manj veseli. Bertl je neodvisna ameriška internetna založba, ki preverja, raziskuje in vrednoti tiskalnike, kopirne stroje, optične bralnike (skenerje) in vse druge naprave, tehnologije in storitve, ki jih združuje digitalna obdelava slik (»digital imaging«). Med profesionalci v tej panogi štejejo Bertlova skrbno utemeljena priporočila in ocene za zelo pomembna in verodostojna.

Lexmark X632e – drugič zapored brez konkurence
Večnamenske naprave pomembno prispevajo nižanju stroškov in poenostavljanju poslovanja v podjetjih. Ne nazadnje, zaposlenim tako ni več treba poznati več različnih naprav, saj kopiranje, optično branje (skeniranje) in faksiranje lahko uspešno opravijo na eni sami večnamenski napravi. Najboljša kombinacija pri večnamenskih napravah je vsestranska funkcionalnost, preprosta uporaba in sprejemljiva cena, pri Bertlu pa so že drugič zapored prepričani, da vse to najbolje dosega Lexmark X632e – »vseved«, ki ga sestavljata funkcionalno in oblikovno združena tiskalnik Lexmark T632 in večnamenska naprava Lexmark X4500. V poročilu o Lexmarku X632e, ki zajema deset strani, so med drugim izpostavili njegovo visoko ločljivost (1200 x 1200 dpi), dobre možnosti omrežnega nadzora s programsko opremo MarkVision, odlično povezljivost s podatkovnimi zbirkami, visoko kakovost tiska in na dotik občutljiv grafični zaslon, ki ga odlikuje izjemna uporabnost.

Lexmark C762 – odličnost v več nadgradljivih izvedbah
Med najboljšimi v svojem razredu je tudi barvni tiskalnik Lexmark C762, ki je namenjen predvsem velikim uporabnikom. To je cenovno ugoden barvni tiskalnik, so zapisali pri Bertlu, saj ima isto ceno kot njegov predhodnik, vendar pa je kar 25 odstotkov hitrejši. Na voljo je v številnih konfiguracijah, zato podjetja lahko izberejo natanko to, kar rabijo, in jim ni treba plačevati funkcij, ki jih ne bodo uporabljali. Funkcionalnost pa je vedno možno nadgraditi, denimo z dodatnimi podajalniki za papir, omrežnim tiskanjem, optičnim branjem ali funkcionalnostmi e-pošte, zato ni tveganja, da bi C762 pustil kakšno željo ali potrebo neuslišano. Nadgradnje so tudi s programskega vidika preproste, omrežni skrbniki pa bodo s pridom izkoristili zmogljivosti programske opreme MarkVision. Vsekakor pa je C762 zelo hiter, saj v minuti lahko natisne do 23 enobarvnih ali barvnih strani velikosti A4. Z vsemi prednostmi, ki jih zagotavlja, se Lexmark C762 zagotovo lahko ponaša z našimi najvišjimi priporočili, so sklenili pri Bertlu.

Lexmark C510 – najboljši za veliko tiskanja, a ne vedno v barvah
V kategoriji osebnih barvnih namiznih tiskalnikov za občasno rabo, to so tisti, ki lahko ločijo svoje barvne zmogljivosti od enobarvnih, je letošnji zmagovalec Bertlovih preskusov Lexmark C510. Sodnike je prepričal z visoko kakovostjo tiska, zlasti za domače okolje in majhna podjetja, preprosto uporabo ter ekonomičnostjo in cenovno ugodnostjo. Prednost takih naprav je v tem, da za veliko pogostejše enobarvno tiskanje ne izrabljajo dražjih črnil in delov, ki jih zahteva barvno tiskanje. Lexmark C510 pa gre pri tem še korak naprej: skrbniki omrežij lahko ob namestitvi gonilnikov na posamezne delovne postaje določijo kdo bo imel pravice barvnega tiskanja in kdo je upravičen samo do enobarvnega tiskanja kar je še en pomemben prispevek k varčnosti in ekonomičnosti. Na trinajstih straneh priporočila s katerim utemeljujejo nagrado za Lexmark C510 so pri Bertlu med drugim poudarili tudi izjemno nizko ceno glede na zmogljivosti in kakovost tiska, visoko ločljivost (do 2400 dpi – pik na palec), visoko procesorsko zmogljivost in dobre možnosti omrežnega upravljanja, ki jih zagotavlja priložena programska oprema MarkVision.


Prijavi napako v članku