Strojna oprema
10.07.2006 07:03

Deli z drugimi:

Share

Lexmark W840dn nagrajen

Revija InfoWorld, ki redno testira podjetniške rešitve – izdelke in storitve, je nagradila Lexmarkov model W840dn kot najboljši črno-beli laserski tiskalnik (formatov do velikosti papirja A3). Med preostalimi konkurenti je premagal tudi konkurenta HP LaserJet 9050dn in Xerox Phaser 5500dn ter s skupno 8.9 od 10 možnih točk prejel oceno “odlično”.

Tiskalnik Lexmark W840dn zmore natisniti do 50 strani v minuti ter že v osnovnem paketu ponuja dvostransko tiskanje ter omrežni vmesnik. Poleg tega na upravljavski konzoli premore še USB vhod, preko katerega uporabniki hitro in enostavno natisnejo PDF in slikovne datoteke, shranjene na USB pomnilniških medijih. Takšne zmogljivosti ponuja po ugodni ceni, saj ga v Združenih državah Amerike lahko kupite že za 3.299 dolarjev. “Hitrost, ugodna cena ter priročen USB vmesnik na nadzorni plošči so W840dn povzdignili do prvega mesta, prav tako pa je ta tiskalnik bolje opremljen od neposrednih konkurentov,” so kot končno oceno povzeli pri InfoWorldu.

Lexmark W840dn si je za hitrost izpisovanja dokumentov prislužil čisto desetko, preizkuševalci pa so bili navdušeni tudi nad izjemno visoko kakovostjo izpisa. “W840dn je prehitel HP-ja in Xeroxa pri tiskanju tekstovnih dokumentov ter Excelovih preglednic,” poroča InfoWorld. Preizkuševalci so Lexmarka W840dn pohvalili tudi kot uporabniku prijaznega in enostavnega za uporabo. “Nadzorna plošča v modelu W840dn, da jasno vedeti, da so njegovi snovalci enostavnemu upravljanju posvetili ogromno pozornosti,” dodaja InfoWorld. Poleg USB vhoda nadzorna plošča premore še lahko berljiv in prilagodljiv zaslon, ki s pomočjo grafičnih podob uporabniku nazorno pomaga skozi posamezne operacije in hkrati zmanjšuje posege tehničnega osebja.

“Lexmark W840dn je idealen tiskalnik za stranke, ki tiskajo večje obsege dokumentov formatov A4 in A3,” je povedal Paul Rooke, Lexmarkov podpredsednik in vodja oddelka tiskalnikov in storitev. “Zelo smo zadovoljni s priznanjem, ki smo ga prejeli s strani revije InfoWorld.” Lexmark W840dn je bil v preteklosti že večkrat nagrajen. Kot najboljši tiskalnik A3 formata je bil spoznan že s strani publikacije Buyers Lab, priporočila pa je prejel še s strani računalniških revij kot sta PC World in Computer Woche.


Prijavi napako v članku