Tiskalniki in skenerji
01.07.2014 18:26
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lexmark briše meje med papirnatim in digitalnim poslovanjem v velikih podjetjih

Družba Lexmark International je razširila nabor tiskalnikov za najzahtevnejša poslovna okolja. S pametnima črno-belima laserskima tiskalnikoma MS911 in MX910 Lexmark ponuja most med papirnatim in digitalnim poslovanjem v velikih podjetjih. Omenjena tiskalnika, ki tiskata papirnate medije do velikosti A3, sta namenjena rabi v okoljih z ogromnimi količinami izpisov, zato sta opremljena s komponentami s podaljšano življenjsko dobo, naprednimi varnostnimi rešitvami ter dodatki za obdelavo dokumentov.
Lexmark briše meje med papirnatim in digitalnim poslovanjem v velikih podjetjih
Lexmark briše meje med papirnatim in digitalnim poslovanjem v velikih podjetjih

Z novima tiskalnikoma formata A3 Lexmark cilja na okolja z največjimi potrebami po izpisovanju dokumentov, saj sta namenjena mesečnim obremenitvam do 200 oziroma do 300 tisoč izpisov. Tem potrebam je prilagojen tudi sistem zalaganja tiskalnika s papirjem, saj so naprave standardno opremljena z dvema 500-listnima predaloma in 150-listnim večnamenskim podajalnikom, z dodatnimi predali pa se njihova kapaciteta papirja lahko razširi do 6650 listov. Vsak predal je opremljen tudi z enostavnim sistemom sporočanja vsebnosti papirja, ki uporabniku z LED-diodami hitro signalizira aktualnost stanja.

Tiskalnik MS911 in večopravilna naprava MX910 potrebujeta le nekaj sekund za izpis prve strani, nato tiskata s hitrostjo med 45 in 65 strani v minuti (odvisno od modela). Hiter mehanizem tiskanja je podprt z zmogljivim dvojedrnim procesorjem takta 800 MHz in do tremi gigabajti pomnilnika, ki skrbi, da lahko tiskalnik sproti obdela tudi najzahtevnejše tiskalniške naloge. Večopravilna naprava MX910 tiskalniškim možnostim dodaja še funkcijo skeniranja, v navezi z dvojnim avtomatskim podajalnikom listov pa lahko v minuti zajame kar 140 strani dokumentov.

Obe napravi sta sestavljeni iz komponent z znatno podaljšano življenjsko dobo. Fotoprevodnik lahko menjavo zahteva šele po do 125 tisoč izpisih, medtem ko grelna enota zdrži do 720 tisoč izpisov, s čimer tiskalnik zahteva manj vzdrževalnih posegov in prekinitev delovanja. Tonerji z visoko zmogljivostjo pa zadostujejo za izpis do 32.500 strani. Tiskalnika sta lahko opremljena tudi z vrsto dodatkov za obdelavo dokumentov, kot so luknjači, spenjači, samodejni pregibniki dokumentov, sistem izdelave brošur …

Za varnost dokumentov v poslovnih okoljih je poskrbljeno z enkripcijo podatkov na trdem disku tiskalnika in sistemom avtorizacije uporabnikov Lexmark Print release. Tiskalnika podpirata tudi možnost tiskanja z mobilnih naprav prek rešitve Lexmark Mobile Print.

“Tiskalniške naprave formata A4 so v poslovnih okoljih na račun svojih prednosti glede cene in velikosti še vedno prva izbira, a so v številnih podjetjih tiskalniki formata A3 praktično nepogrešljivi. Lexmarkova modela MS911 in MX910 sta namenjena podjetjem, ki zahtevajo visoko produktivnost in zanesljivost delovanja, hkrati pa predstavljata pravi most med papirnim in digitalnim poslovanjem,” je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Marty Canning.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku