Telefoni
24.06.2009 16:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leto 2010 bo leto četrte generacije mobilne telefonije

Novo mobilno omrežje naj bi dokončno pokopalo mobilnike druge generacije.
Novo mobilno omrežje naj bi dokončno pokopalo mobilnike druge generacije.

Čeprav se mobilna telefonija tretje generacije še ni povsem ukoreninila v vsakdanje življenje ljudi in po svetu še vedno kosi huda gospodarska in finančna kriza, se številni ponudniki mobilne telefonije širom sveta že pripravljajo na zagon četrte generacije mobilne telefonije (4G). Nova generacija mobilne telefonije bo temeljila na osnovi omrežja 3GPP Long Term Evolution (LTE), ki naj bi zagotavljal prenose podatkov s hitrostjo od 100 Mb/s.

To bo seveda najbolj razveselilo televizijske hiše in ponudnike večpredstavnostnih vsebin, saj bo mogoče po mobilnem omrežju prenašati videovsebine visokih ločljivosti in ponujati bogato paleto novih in uporabnih storitev. Četrta generacija mobilne telefonije bo najprej na voljo uporabnikom storitev mobilne telefonije v ZDA in na Japonskem, nekoliko kasneje jo bodo ponujali še švedski in kitajski mobilni operaterji.

Hitro brezžično omrežje naj bi bilo do leta 2012 na voljo v vseh večjih evropskih mestih. Analitiki ocenjujejo, da naj bi že v naslednjem letu storitve četrte generacije mobilne telefonije uporabljalo že okoli 34 milijonov naročnikov širom sveta.


Prijavi napako v članku