Računalništvo, telefonija
11.03.2011 09:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leteča hiša postala resničnost

Leteča hiša navdušuje v vseh pogledih!
Leteča hiša navdušuje v vseh pogledih!

V animiranem filmu Up! (V višave) smo lahko uživali v gledanju leteče hiše. Za dosego želenega cilja, je glavni junak nanjo privezal kar balone. Leteča hiša je povsem navdušila zaposlene pri organizaciji National Geographic, in sicer do te mere, da so želeli ta prizor ponoviti kar v resničnem svetu. In glej ga, zlomka, uspelo jim je.

Zaposleni pri organizaciji National Geographic so najprej postavili leseno hišo skupne velikosti 25 kvadratnih metrov. Na hišo so nato zanesenjaki privezali kar 300 balonov, napolnjenih s helijem. Montažna hiša se je na ta način, verjeti ali ne, dvignila kar tri tisoč metrov visoko. National Geographic je svoj podvig seveda posnel.

Filmski posnetek leteče hiše je dosegljiv na naslovu http://goo.gl/AaNx6. Tu velja še omeniti, da bo posnetek leteče hiše postal del nove televizijske nadaljevanke, ki jo pripravlja National Geographic. Nadaljevanka z naslovom “How Hard Can It Be?” naj bi bila nared v poletnih mesecih. Na televizijskih zaslonih jo lahko pričakujemo že v jeseni.


Prijavi napako v članku