Računalništvo, telefonija
11.06.2020 13:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete

Veste, kako izgledajo dobro zasnovane in varne omrežne rešitve na letališčih? V podjetju Rittal to dobro vedo. Sistemski proizvajalec predstavlja posebne aplikacije za uporabo na letališčih: od tehnologije ohišij za 400 Hz napajalnike za letala in sisteme za upravljanje s prtljago do IT rešitev za prikazovalne plošče letov. Potem so tu še infrastrukturne rešitve za shranjevanje energije, polnilne postaje za e-mobilnost, energetsko učinkovite hladilne enote in povsem nova kompaktna in majhna ohišja AX in KX.
Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete
Letališke rešitve, ki jih lahko občutite in se jih dotaknete

Omrežna povezanost in digitalizacija sta poleg najvišjih možnih varnostnih standardov odločilna dejavnika za uspeh v letališki industriji, saj upravljavcem letališč pomagata še bolj skrajšati čas prehoda potnikov, olajšata upravljanje in spremljanje zapletenih prometnih tokov ter avtomatizacijo infrastrukturnih procesov. Poleg tega narašča povpraševanje po električni mobilnosti in shranjevanju energije brez ogljikovih emisij.

“Ključni predpogoji za nemoteno delovanje tehnične infrastrukture so visoko razpoložljivi informacijski sistemi in sistemi za avtomatizacijo. Dolga leta se upravljavci letališč po vsem svetu zanašajo na rešitve podjetja Rittal: od ohišij in omaric do napajalnih sistemov, klimatizacije in IT infrastrukture,” je povedal Werner Wohlfart, direktor oddelka za prometne tehnologije pri podjetju Rittal. “Iz široke ponudbe standardnih izdelkov razvijamo ustrezne rešitve za svetovne potrebe letališke industrije,” dodaja gospod Wohlfahrt.

Tehnologija ohišij za letališča

Podjetje prikazuje izbrane letališke aplikacije, kot je Piller rešitev ohišja za 400 Hz frekvenčne pretvornike za napajanje letal na podlagi novega sistema ohišij VX25. Izpod njihovih rok so tudi opremljena kompaktna ohišja za Beumer nagibne razvrstilne pladnje in Sick optične bralnike za visokozmogljivo razvrščanje v sistemih za ravnanje s prtljago. Rittal ima tudi integrirano rešitev, ki je sestavljena iz ohišja VX25 in energetsko učinkovite hladilne enote Blue e+ za Getriebebau Nord frekvenčni pretvornik. Nazadnje se v sisteme Rittal Rack varno vgrajuje IT tehnologija Inonet digitalnih sistemov za prikaz informacij o poletih.

Infrastrukturni standardi sistemov za shranjevanje energije

Rittal komponente se lahko uporabijo tudi za izdelavo infrastrukturnih rešitev za sisteme za shranjevanje energije, ki se uporabljajo za zmanjšanje ogljikovega dioksida na letališčih. Izdelki so standardizirani, popolnoma združljivi, opremljeni s certifikati in so dobavljivi po vsem svetu. Obsegajo vse od posameznih ohišij do popolnih rešitev v zabojnikih. Kot rezultat imajo sistemski integratorji in proizvajalci opreme na voljo vse mehansko rešitve, hlajenje in napajanje. Rittal ima rešitev, ki temelji na novem sistemu ohišij VX25 kot primer uporabe za shranjevanje energije, ki navdušuje s svojo enostavnostjo.

Poleg tega zasnova omogoča tudi prilagodljivo vključevanje akumulatorjev različnih oblik v ohišje. Akumulatorje je mogoče neposredno priključiti na Rittal tokovne priključke. Poleg tega strešni del zagotavlja dovolj prostora za upravljanje z akumulatorji. Ohišja za shranjevanje energije je mogoče enostavno in kadar koli povezati v vrste, kar omogoča povečano zmogljivost shranjevanja.

Varne polnilnice za e-mobilnost

Rittal se lahko pohvali kot partner za rešitve ohišij v infrastrukturah e-mobilnosti. Ima tudi koncept polnilnice, ki je osnovana na zunanjem ohišju CS Toptec. Sistemska tehnologija Rittal zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti za elektroniko in zaščito pred vandalizmom.

Nova tehnologija ohišij za industrijo 4.0

Uvedba nove serije kompaktnih in majhnih ohišij AX in KX je en odgovor na izzive industrije 4.0 v proizvodnji plošč in stikalne opreme. Ohišja vključujejo digitalno opremo in se popolnoma integrirajo v digitalno vrednostno verigo, kar proizvajalcem plošč in stikalne opreme ponuja še boljšo osnovo za digitalno preobrazbo. Poleg tega visokokakovostni 3D podatki in konfiguracijska orodja in opremljenost vsakega dela s QR kodo olajša njihovo vključitev v proizvodni potek dela. To omogoča sodoben digitalen nadzor – od prejema blaga do zaključka.

Kompaktna in majhna ohišja omogočajo lažjo in hitrejšo montažo, hkrati pa se povečuje prilagodljivost in varnost. Vgradnja vrat in ključavnic je poenostavljena in jo običajno lahko opravite brez uporabe orodja. Še ena prednost, ki jo ponujata AX in KX seriji v primerjavi s prejšnjo serijo, je več prostora. Optimizirani izrezi in večja prirobnica zagotavljajo do tretjino več prostora za plošče.

Od razvoja do dokumentacije

Poleg tega vam lahko Rittal skupaj s podružničnim podjetjem Eplan pokaže, kako inženirske rešitve lahko podpirajo procese z dodano vrednostjo v inženirskem poslovanju. Inženirska orodja, kot je Eplan Electric P8 ponujajo inovativne priložnosti pri profesionalnem načrtovanju projektov, dokumentaciji in projektni administraciji avtomatizacije elektrotehnike. Samodejno ustvarjanje podrobnih ocen na podlagi diagramov ožičenja kot sestavni del dopolnjuje obsežno dokumentacijo in zagotovi nadaljnje faze projekta, kot so proizvodnja, sestavljanje, zagon in servis, z vsemi potrebnimi podatki.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več