Telefoni
06.05.2021 07:12
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Leta 2023 prihaja upogljivi iPhone

Eden najbolj znanih Applovih analitikov, Ming-Chi Kuo napoveduje, da leta 2023 prihaja 20,32-centimetrski upogljivi iPhone. Če se govorice uresničijo, bi lahko dobili celo iPhone, ki se ne upogiba zgolj na sredini.

Ming-Chi Kuo, običajno precej zanesljivi Applov analitik in “leaker” spet prehiteva konkurenco za več let. Tokrat Kuo napoveduje, da naj bi Apple načrtoval izdajo prvega upogljivega iPhona v letu 2023.

Po pisanju spletnega tehnološkega portala MacRumors Kuo napoveduje, da naj bi bil upogljivi iPhone opremljen z 8-palčnim oziroma 20,32-centimetrskim QHD+ upogljivim OLED zaslonom. Kuo ocenujuje, da Apple pričakuje med 15 in 20 milijonov prodanih naprav, kar sklepa iz Applovega načrta kapacitete.

Zanimivo je tudi to, da Kuo napoveduje nekoliko bolj moderno “silver nanowire” tehnologijo zaslonov na dotik, ker naj obstoječa tehnologija ne bi podpirala več kot zgolj enega upogljivega dizajna. Apple je tovrstno tehnologijo uporabil na primer že v HomePodu.

Če so govorice zanesljive, bi Apple lahko razvijal napravo, ki se ne upogne zgolj na sredini, kot smo navajeni pri večini obstoječih upogljivih naprav. V bistvu nas takšna poteza niti ne bi preveč presenetila, saj Apple rad počne stvari čisto po svoje.

Še en “če” … Če torej Applu uspe narediti napravo, kot jo napoveduje Kuo, bo zanimivo opazovati tudi način, kako bo kupce prepričal v nakup. Dandanes so upogljivi telefoni še stvar redkih entuziastov, za kar lahko v največji meri okrivimo astronomske cene upogljivih naprav in vprašljivo vzdržljivost materialov.

Je pa tudi res, da bodo ljudje kupili karkoli, kar nosi Applov logotip. Strokovnjaki so še vedno mnenja, da bi lahko upogljivi telefoni v prihodnosti postali nov standard, četudi tehnologija danes še ni tam, kjer si jo morda želimo. Samo upamo lahko, da se bo tehnologija skupaj z materiali v naslednjih nekaj letih dovolj razvila, da nam ne bo potrebno skrbeti, ali bo upogljivi telefon preživel naslednje zapiranje in odpiranje.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni pametni telefoni Apple

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35