Računalništvo, telefonija
04.05.2007 07:36

Deli z drugimi:

Share

Lestvica trgovskih znamk na spletu

Prodaja preko spleta tudi v Sloveniji z rastjo sledi svetovnim trendom, temu primerno pa smo priča dinamičnim spremembam na lestvici priljubljenosti slovenskih trgovskih blagovnih znamk pri nas. Čeprav na iskalnikih še vedno vodijo najbolj znana domača trgovska podjetja, je obisk v njihovih spletnih trgovinah precej slabši kot v njihovih nakupovalnih centrih in trgovinah po Sloveniji. Med trgovci na spletu vodi enaA.com. Med prvimi stotimi slovenskimi spletnimi stranmi pa bomo zaman iskali kateregakoli klasičnega trgovca. Med njimi je trenutno še najbolj priljubljen Tuš, sledita pa Lidl in Mercator.

Zanimivo je, da so rezultati iskanosti blagovnih znamk precej drugačni. V mesecu aprilu so spletni uporabniki v iskalnik največkrat vpisali znamko Lidl, ki je v preteklem mesecu izpeljala močno oglaševalsko akcijo na spletu ter drugih medijih. Mercator je tako padel na drugo mesto, na tretjem mestu pa je Tuš prehitel Merkur. Prvo peterico med najbolj iskanimi zaključuje naša prva slovenska spletna blagovna znamka enaA, ki je že tako znana, da je slovenskim uporabnikom ni potrebno posebej iskati in jo obiskujejo tudi brez pomoči iskalnikov.

Rezultate je zbralo in uredilo podjetje Menea d.o.o., ki spremlja rast priljubljenosti nakupovanja preko spleta za enaA.com. Viri informacij: Google statistični podatki, Alexa statistični podatki, lestvica najbolj iskanih izrazov v trgovskem portalu enaA.com ter rezultati iskalnika slowwwenia.com.

Lestvica najbolj obiskanih spletnih strani domačih trgovcev
1. enaA
2. Mimovrste
3. BOF
4. Tuš
5. Big Bang
6. Mercator
7. Lidl
8. BTC
9. Merkur

Lestvica najbolj iskanih trgovskih blagovnih znamk v aprilu 2007:
1. Lidl
2. Mercator
3. Tuš
4. Merkur
5. enaA
6. Spar
7. Hervis
8. BOF
9. BTC
10. Mimovrste


Prijavi napako v članku