Telefoni
07.07.2019 06:22

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Z6 presenetil v vseh pogledih!

Lenovo Z6 za malo denarja ponuja resnično veliko.
Lenovo Z6 za malo denarja ponuja resnično veliko.

Pametni mobilni telefon Lenovo Z6 Pro gre še vedno odlično v prodajo, saj velja za enega izmed najboljših telefonov Android na svetu. Ponuja namreč izjemno računsko in grafično moč. Ker pa je novinec kljub relativno ugodni maloprodajni ceni za marsikaterega uporabnika storitve mobilne telefonije še vedno predrag, so se pri podjetju Lenovo odločili za pripravo njegove cenejše različice.

Pametni mobilni telefon Lenovo Z6 je namreč mogoče kupiti že za okoli 245 evrov, za to ceno pa dobimo napravo, ki je opremljena s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Nekoliko zmogljivejša različica s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je vrednotena na okoli 270 evrov, najzmogljivejša različica z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa je vrednotena na zgolj 320 evrov, kar je nedvomno odlična cena.

Pametni mobilni telefon Lenovo Z6 sicer temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 730, vgrajeni pomnilnik pa lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD in sicer do 512 gigabajtov. Za zajem sebkov je na volj spletna kamera ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk, za zajem fotografij pa so na voljo kar trije fotoaparati opremljeni s slikovnimi tipali ločljivosti 24 milijonov slikovnih točk, osem milijonov slikovnih točk in dvema milijonoma slikovnih točk. Piko na i pa daje še zaslon OLED z ločljivostjo 2.340 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem 19,5 proti 9.

Lenovo Z6 se lahko pobaha še z zmogljivo baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur in mobilnim operacijskim sistemom Android 9.0 Pie z grafičnim vmesnikom ZUI. Novost bo od 9. julija najprej na prodaj na Kitajskem, nekoliko kasneje pa bo ta dosegljiva tudi na evropskih tleh.


Prijavi napako v članku