Nas in strežniki
26.09.2009 12:29

Deli z drugimi:

Share

Lenovo z zmogljivimi enoprocesorskimi strežniki ThinkServer

Lenovo ThinkServer RS210
Lenovo ThinkServer RS210

Podjetje Lenovo je predstavilo dva nova računalniška strežnika iz družine ThinkServer. Gre za model s klasičnim ohišjem TS200 ter vgradno rezino RS210, ki temeljita na enoprocesorski platformi podjetja Intel ter novih procesorjih Xeon iz serije 3400. Strežnika, opremljena z novimi zmogljivostmi na področju upravljanja in virtualizacije, sta optimizirana za stalno (24/7) delovanje ter namenjena podjetjem iz SMB-segmenta, za katere sta ključna dejavnika pri nakupu nizka kompleksnost IT-opreme ter nizki stroški lastništva le-te.

Strežnika TS200 in RS210 sta več kot podvojila hitrost izvajanja operacij glede na predhodnika, za kar so zaslužni predvsem procesorji Intel Xeon iz serije 3400 ter uporaba pomnilnikov DDR3 do skupne kapacitete 32 gigabajtov, kar je štirikrat več kot v predhodnih enoprocesorskih strežnikih. Novi modularni Lenovo strežniki so primerni za temeljne gradnike IT-infrastrukture majhnih in srednje velikih podjetij, predvsem pa so preprosti za upravljanje in vzdrževanje, kar podjetja iz segmenta SMB še posebej cenijo, saj jih veliko med njimi nima lastnega IT-oddelka.

Nova strežnika ThinkServer TS200 in RS210 sta že standardno opremljena z upravljavskim modulom Integrated Management Module (IMM), ki omogoča upravljanje strežnika na daljavo, prek preglednega in enostavnega spletnega vmesnika. Tudi v primeru, ko je strežnik ugasnjen, ga administrator na daljavo lahko zažene, konfigurira ter nalaga programsko opremo ali izvaja vzdrževalne operacije.

Z uporabo tehnologij virtualizacije lahko uporabniki strežnikov ThinkServer TS200 in RS210 občutno znižajo kompleksnost svoje IT-infrastrukture brez da bi za to žrtvovali združljivost z različnimi (predvsem starejšimi) aplikacijami. Lenovo podpira vrsto virtualizacijskih rešitev različnih ponudnikov, denimo VMWare Hypervisor, VMware vSphereTM 4 ter Microsoft Server 2008 s tehnologijo Hyper-V. Dodatno Lenovo ThinkServer strežniki podpirajo operacijske sisteme in okolja ponudnikov Novell, Red Hat in drugih.

Strežnika Lenovo ThinkServer TS200 in RS210 bosta na voljo prihodnji mesec pri pooblaščenih prodajalcih.


Prijavi napako v članku