Strojna oprema
05.03.2008 09:08
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Thinkpad X300

Nov prenosni računalnik ThinkPad X300 je najlažji in najtanjši ThinkPad doslej. Gre za ultra lahek in praktičen računalnik za nošenje, ki v najtanjšem delu meri zgolj 1,85 cm, njegova teža pa znaša le 1,43kg. ThinkPad X300 kot imetnik zlatega statusa EPEAT (Product Environmental Assessment Tool) predstavlja enega od najbolj okoljsko učinkovitih osebnih računalnikov v celotni računalniški industriji in je prvi zeleni ThinkPad s takšnim priznanjem. Z do 35% manjšo porabo energije je, v primerjavi s prejšnjimi modeli, energijsko veliko bolj učinkovit.

Zunanjost je izdelana iz ojačanih karbonskih vlaken, “Next Generation ThinkPad Roll Cage“ pa omogoča zaščito prenosnika in vaših podatkov v primeru morebitnega padca. Enake materiale uporabljajo inženirji pri konstruiranju letal (Airbus A380, Boeing 7E7) ter prav tako pri bolidu Formule 1 z namenom okrepitve strukture brez dodatne obremenitve na teži. Uporabnikom so na voljo modeli prenosnika z naslednjimi možnostmi povezovanja: WWAN, WLAN, GB Ethernet, Bloetooth in modem. X300 ponuja vgrajen DVD snemalnik debeline 7mm, ki omogoča enostavno ter fleksibilno multimedijsko izkušnjo na poti. Prav tako vsebuje stereo zvočnike, virtual surround sistem, digitalni mikrofon in vgrajeno kamero.

Prenosnik je s svojim 13,3 palčnim (33,7 cm) zaslonom, ki se ponaša z ločljivostjo 1.440*900 točk ter z LED osvetlitvijo, v primerjavi z LCD monitorji energetsko učinkovitejši, svetlejši, tanjši in lažji. Za zaščito podatkov poskrbi integriran čitalec prstnih odtisov, ki sodi v standardno opremo ter 32-bitno uporabniško geslo.
Prenosnik je opremljen z 1,8 palčnim 64 GB Solid State Diskom, ki je do dvakrat hitrejši od standardnega 2,5 palčnega trdega diska. Brez dodatnih delov, tehnologija omogoča štirikrat boljšo odpornost na udarce, kakor tudi boljšo energetsko učinkovitost v primerjavi s standardnim trdim diskom. Prenosnik je opremljen z najnovejšo tehnologijo procesorjev Intel Core 2 Duo, ima do 4 GB pomnilnika in tehnologijo Lenovo ThinkVintage.

Prvi ThinkPad z zlatim statusom EPEAT predstavlja enega od najbolj okoljsko učinkovitih osebnih računalnikov v celotni računalniški industriji. Lenovo je oblikoval omenjeni računalnik s tehnologijo, ki okolju ne škoduje: SSD energijska učinkovitost, LCD steklo brez arzena in LED osvetlitev ozadja brez živega srebra. Energijsko učinkovita LED osvetlitev ozadja omogoča prenosniku ThinkPad X300 tudi do 35% manjšo porabo energije v primerjavi s prejšnjimi modeli.

Cene so primerljive z glavnim konkurentom, Applovim Macbook Air-om, saj se začnejo pri circa 2.300 evrih. Macbook Air proti Lenovo Thinkpad X300 torej, odločitev pa bo, kot vedno, v rokah uporabnikov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več