Prenosni računalniki
29.09.2009 14:34

Deli z drugimi:

Share

Lenovo ThinkPad prenosniki za zahtevno delo in sprostitev

Lenovo ThinkPad SL510
Lenovo ThinkPad SL510

Podjetje Lenovo predstavlja dva nova prenosnika iz serije ThinkPad SL, 14-palčni model ThinkPad SL410 in 15-palčnega SL510, namenjena zahtevnim poslovnim uporabnikom, ki se hkrati ne želijo odpovedati multimedijskim užitkom v zavetju domačega okolja. Inženirji so znova dokazali, da je lahko zmogljiv poslovni prenosnik dejansko večnamenski, zato sta nova ThinkPada opremljena z visokoločljivimi zasloni z natančno LED-osvetlitvijo in razmerjem stranic 16:9, odlikuje pa ju tudi napredna žična in brezžična povezljivost.

Nova prenosnika sta v primerjavi s predhodniki za desetino lažja, saj se njuna teža začne pri 2,2 kilograma, hkrati pa sta s 3,8 cm debeline tudi prijetno tanka. Mobilni uporabniki bodo zato znali ceniti njuno priročnost in prenosljivost, še posebej zato, ker ta ne gre na račun zmogljivosti. Lenovo je v novinca vgradil zmogljive in varčne dvojedrne procesorje Intel Core2Duo, grafično zahtevnejšim uporabnikom pa lahko pri delu pomagajo tudi grafične kartice NVIDIA GeForce, ki na vrhunskih širokokotnih zaslonih, podprtih s tehnologijama VibrantView in Anti-glare, prikazujejo izjemno kontrastno sliko. Uporabniki lahko odličen zaslon izkoristijo za prikaz podrobnosti na poslovnih sestankih ali pa v multimedijske namene, denimo za ogled visokoločljivih filmov (kot del dodatne opreme je na voljo predvajalnik Blu-ray medijev), urejanje družinskih fotografij … Tudi deljenje teh vsebin z drugimi uporabniki je s pomočjo vmesnikov HDM ter VGA zelo olajšano.

Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo skrbi nova sledilna ploščica Multi-Touch Touchpad, ki podpira večtočkovni dotik in tako omogoča prepoznavanje vrste naprednih ukazov za vsakdanja opravila (npr. brskanje po spletu, približevanje podrobnosti, obračanje fotografij …).

Nova prenosnika ThinkPad SL sta optimizirana za neprestano povezljivost, torej 24/7 delovanje, opremljena sta tako z žično kot brezžično omrežno povezavo, opcijsko pa so na voljo še vmesnik Bluetooth ter tehnologija 3G (v navezi z operaterji mobilne telefonije). Ker sta pri komunikaciji uporabnikov pomembna dejavnika tako slika kot zvok, je Lenovo novinca opremil z zmogljivejšo spletno kamero ločljivosti 2 milijona točk ter visokoločljivim večkanalnim avdio vmesnikom.

Lenovo za svoje poslovne modele prenosnikov nudi tudi napredne storitve vzdrževanja in podpore v okviru programa ThinkPlus Secure Business, ki omogočajo popravilo prenosnika že naslednji delovni dan oziroma začasno zamenjavo prenosnika za čas popravila.

Prenosnika ThinkPad SL410 ter SL510, ki sta med prvimi na svetu zadostila okoljevarstvenim zahtevam standarda Energy Star 5.0, bosta na prodajne police prišla oktobra, njune cene pa se bodo začele pri 650 evrih (DDV je vključen v ceno).

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku