Računalništvo, telefonija
15.10.2020 08:25

Deli z drugimi:

Share

Thinkpad C13 Yoga: Chromebook za profesionalce

Novi Lenovo Thinkpad C13 Yoga nas zagotovo ne bo pustil na cedilu!
Novi Lenovo Thinkpad C13 Yoga nas zagotovo ne bo pustil na cedilu!

Prenosni računalniki Chromebook z vse bolj naprednim operacijskim sistemom Google Chrome OS postajajo vse bolj priljubljeni tako med običajnimi kot tudi med poslovnimi uporabniki. Medtem ko so bili ti računalniški sistemi še pred kratkim opremljeni zgolj s procesorji podjetja Intel, je konkurenčno podjetje AMD lani na tem področju naredilo preboj, in sicer s pripravo namenskih procesorjev Ryzen 7, ki so brez težav kos tudi najzahtevnejšim nalogam.

Prednost procesorjev AMD družine Ryzen pa so pri pripravi prenosnega računalnika Thinkpad C13 Yoga s pridom izkoristili inženirji podjetja Lenovo. Ti so ga namreč opremili s procesorjem AMD Ryzen 7 3700C, ki brez težav opravi tudi z najtežjimi nalogami. Procesor lahko namreč podatke preračunava s štirimi procesorskimi jedri oziroma osmimi procesorskimi nitmi, in sicer pri frekvenci med 2,3 gigaherca in 4,0 gigaherca. Pri tem pa porabi do največ 25 vatov moči.

Prenosni računalnik Lenovo Thinkpad C13 Yoga navdušuje tudi glede preostale strojne opreme. Ta zajema kakovostni zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo in visoko ločljivostjo, brezžično povezavo Wi-Fi 6, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Poleg tega je novost tudi priročna za prenos, saj tehta zgolj 1,5 kilograma in v debelino meri le 15,5 milimetra. Novi prenosni računalnik Lenovo Thinkpad C13 Yoga je trenutno naprodaj v Združenih državah Amerike, zanj pa je treba odšteti preračunanih 491 evrov.


Prijavi napako v članku