Prenosni računalniki
09.01.2010 10:28
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Skylight – pametni lepotec

Lenovo Skylight
Lenovo Skylight

Lenovo predstavlja novo pametno napravo, križanca med prenosnim računalnikom ter pametnim dlančnikom. Lenovo Skylight je namreč zgrajen na platformi Qualcomm Snapdragon in ga poganja zmogljiv in varčen ARM-procesor. Zunanjo podobo zaznamujejo žive barve ter obline, glavna aduta uporabnikov pa bosta široka povezljivost ter avtonomija – z Lenovo Skylight bodo lahko delali ali se zabavali celih 10 ur.

Lenovo Skylight premore lastno razvit uporabniški vmesnik z veliko uporabnimi dodatki, zato so snovalci mnenja, da bo povsem spremenil mobilno internetno izkušnjo. V ZDA bo Lenovo Skylight ponujalo v sodelovanju z mobilnim operaterjem AT&T, ki bo tudi omogočal hiter dostop do mobilnega 3G-omrežja.

Lenovo Skylight je ne le lepši, temveč tudi tanjši od večine pametnih mobilnikov, na voljo pa bo v živo modri ter živo rdeči barvni kombinaciji. Pod pokrovom se skriva visokoločljivi 10-palčni zaslon, na katerem je ogled fotografij ali video posnetkov nadvse uživaško opravilo. S težo 900 gramov je Lenovo Skylight eden najlažjih pametnih pomočnikov.

Ena največjih odlik modela Skylight sta vgrajeni povezljivosti WiFi ter 3G. Predvsem slednja bo na posameznih trgih v tesni povezavi z mobilnimi operaterji, ki bodo zagotavljali prenos podatkov prek omrežij 3G. V ZDA bo partner Lenova družba AT&T, ki ima po združenih državah postavljenih tudi več kot 20.000 dostopnih točk (WiFi).

Uporabniški vmesnik naprave temelji na spletnem brskalniku z veliko dodatki. Poudarek je na pogosto uporabljanih funkcijah, kot so preverjanje elektronske pošte (Gmail), spremljanje dogajanja na socialnih omrežjih (Facebook), ogled fotografij (Flickr) in video posnetkov (YouTube). Skupaj bo na Lenovo Skylight prednaloženih kar 18 spletnih dodatkov, poleg že omenjenih še prenos glasbe (Amazon MP3) ter filmov (Roxio CinemaNow).

Napravo poganja gigaherčni procesor Qualcomm, ki v navezi s sistemskim naborom Snapdragon ter 20 GB standardnega flash pomnilnika mobilnim uporabnikom ponuja krepko večje zmogljivosti kot pametni mobilnik in dlančniki. Za dodatno varno hrambo podatkov pa poskrbi še 2 GB prostora na strežnikih v oblaku.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku