Računalništvo, telefonija
13.08.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Lenovo predstavlja enoprocesorske strežnike, zasnovane za robno računalništvo

Družba Lenovo je predstavila novi strežniški platformi Lenovo ThinkSystem SR635 in SR655, ki sodita med najzmogljivejše enoprocesorske strežnike v industriji. Podjetja si namreč želijo postoriti več z manj viri, novi Lenovo rešitvi pa nudita zmogljivost dvoprcesorskih strežnikov po ceni enoprocesorske rešitve. Nova strežnika poganja nova generacija procesorjev AMD EPYC™ 7002, ki so zasnovani za podatkovno intenzivna bremena, kot so video nadzor, podatkovno opredeljena hramba podatkov, omrežna inteligenca, ne manjkata niti podpora za virtualizirana in robna računalniška okolja. Rezultat je rešitev, ki poleg zmogljivosti prinaša tudi energijsko učinkovitost, enostavno skalabilnost in varnost.
Lenovo predstavlja enoprocesorske strežnike, zasnovane za robno računalništvo
Lenovo predstavlja enoprocesorske strežnike, zasnovane za robno računalništvo

• Nova enoprocesorska strežnika Lenovo ThinkSystem SR635 in SR655 izkoriščata poln potencial procesorjev AMD EPYC™ 7002
• Izboljšan video nadzor in druge zahtevne aplikacije v robnih in virtualiziranih okoljih, zmogljivejša hramba in obdelava podatkov ter grafike.
• Podjetja z manj viri postorijo več, saj nova strežnika zmanjšata skupne stroške lastništva (TCO) do 46 odstotkov in stroške licenc do 73 odstotkov.
• Napredna omrežna inteligenca in analitika prinašata nove nivoje učinkovitosti obdelave bremen, stranke iz področja telekomunikacij pa bodo vesele izjemnih zmogljivosti.

“Neskončno prizadevanje za inovacije za pospešitev inteligentne preobrazbe naših strank je bilo najpomembnejše pri našem vzponu. Postali smo eden najhitreje rastočih proizvajalcev podatkovnih centrov na svetu,” je dejal Doug Fisher, COO v skupini za podatkovne centre (DCG) v podjetju Lenovo, in dodal: “Lenovo širi sodelovanje z družbo AMD z novimi, popolnoma optimiziranimi rešitvami, s katerimi lahko skupnim strankam rešimo zapletene in podatkovno intenzivne obremenitve ter jim omogočamo z manj viri postoriti več, hkrati pa zagotavljamo brezkompromisno varnost.”

Organizacije stalno usklajujejo poslovne prioritete z omejenimi proračuni. Novi strežniški platformi ThinkSystem SR635 in SR655 strankam omogočata obdelavo več in večjih bremen na manj strežnikih ter do 73-odstotne prihranke pri licenciranju programske opreme (1). Poleg tega lahko kupci dosežejo znižanje skupnih stroškov lastništva (TCO) do 46 odstotkov (2). Dokaz izjemnega napredka v učinkovitosti delovanja in stroškovne učinkovitosti je tudi 16 svetovnih rekordov, ki sta jih postavila strežnika ThinkSystem SR635 in SR655, vključno z dvema za energijsko učinkovitost (3).

Strežnika Lenovo ThinkSystem SR635 in SR655 zagotavljata večjo prepustnost, nižje latence in večjo gostoto procesorskih jeder pa tudi največjo zmogljivost pogonov NVMe med vsemi enoprocesorskimi sistemi na trgu. Poleg tega novi strežniki, ki temeljijo na procesorjih AMD EPYC ™ 2. generacije, predstavljajo odlično osnovo za hiperkonvergenčne infrastrukturne rešitve. Lenovo strankam že nudi vSAN in druga certificirana vozlišča ter ThinkAgile programsko opredeljene naprave, ki jih odlikujejo enostavna implementacija, upravljanje in razširljivost.

Rešitve za pametna mesta
Nova napoved družbe IDC predvideva, da bo 41,6 milijarde povezanih naprav v internetu stvari do leta 2025 (4) ustvarilo 79,4 zetabajtov podatkov. Večji del rasti bo šel prav na račun tehnologij interneta stvari (IoT) in video nadzora. Nove rešitve podjetja Lenovo so še posebej idealne za primere, ko je v omejenem prostoru potrebno zagotoviti več računalniške moči ob manjši porabi energije. Takšni primeri so video nadzorni centri v pametnih mestih, drugih središčih in množičnih tranzitnih okoljih. Vlade in druge organizacije za javno varnost, ki so zadolžene za spremljanje teh okolij, hitro in natančno prepoznavanje potencialnih groženj in hitro odzivanje, lahko izkoristijo prednosti sistemov Lenovo ThinkSystem SR655. Ti skupaj s programsko opremo Pivot3 zagotavljajo vrhunsko računalniško varnostno rešitev, ki lahko podpira do 33 odstotkov več video kamer na vozlišče (5) kot podobne rešitve. S povečano pasovno širino vodila PCIe® 4.0, ki jo podpirajo procesorji AMD EPYC ™ druge generacije, kupci dobijo hitrejši prenos podatkov od roba do jedra in večjo zmogljivost shranjevanja, kar omogoča hitrejši priklic videa za prepoznavanje in analizo.

Ultra goste konfiguracije pogonov NVMe v novih strežnikih Lenovo s procesorji AMD uporabnikom omogočajo takojšnje shranjevanje in dostop do ogromnih količin podatkov. Novi sistemi podpirajo do šest ali treh grafičnih kartic (odvisno od tega, ali hladilni sistem zaseda 1 ali 2 reži), ki omogočajo še hitrejšo in učinkovitejšo obdelavo in analizo videoposnetkov visoke ločljivosti. Grafični procesorji tako skupaj z novim AMD-jevim osrednjim procesorjem omogočajo hitrejšo obdelavo video posnetkov, izboljšano analizo in izboljšano strojno učenje, kar pomaga vladam in drugim organizacijam do boljše zaščite prebivalcev.

“Kombinacija kakovosti, trpežnosti ter zmogljivosti procesorjev AMD EPYC druge generacije v Lenovo strežnikih prinaša tisto, kar stranke potrebujejo v svojih, za poslovanje kritičnih okoljih,” je dejal generalni direktor podjetja Pivot3 Bruce Milne in dodal: “Uporabniki rešitev Pivot3 širijo rabo inteligentne infrastrukture na področja varovanja letališč, šolskih centrov, javnih dogodkov in prometa, zato so zanje zanesljivost delovanja, zmogljivost in enostavnost upravljanja rešitev zelo pomembni dejavniki. AMD in Lenovo nam omogočata, da vse to dostavimo in razveselimo naše stranke.”

Maksimalna vrednost virtualizacije
V virtualiziranih okoljih se morajo organizacije pogosto odločiti za kompromis med največjo učinkovitostjo in varnostjo. Strojno podprte varnostne funkcije za šifriranje VM in pomnilnika v procesorjih AMD EPYC ™ 7002 v kombinaciji z rešitvami Lenovo ThinkShield pa rešuje to dilemo, in sicer z uporabo dodatne plasti varnosti za virtualizacijo, ki izolira in minimizira nevarnosti v podatkovnem centru. Šifriranje virtualnih strojev (VM) poteka na nivoju strojne opreme, zato so varnostna tveganja ustrezno nižja, kot v primeru šifriranja s programsko opremo ali hipervizorjem. Varnost je izjemnega pomena tudi pri video analizah in scenarijih javne varnosti.

Nove funkcije, kot je fizično stikalo za vdore, lahko zaznajo in preprečijo nepooblaščene posege, kar omogoča organizacijam, da samozavestno poganjajo svoje varnostne sisteme na varnih platformah Lenovo. Nove rešitve Lenovo z do 64 jedri na posamezen procesor in povečano zmogljivostjo omogočajo organizacijam več virtualnih strojev na enem strežniku, kar zagotavlja večjo porazdeljeno računalniško zmogljivost in izboljšano učinkovitost glede na delovne obremenitve.

Do pametnejših omrežij s podatkovno inteligenco
Številni kupci so nestrpno pričakovali nove sisteme zaradi njihove zmožnosti obvladovanja podatkovno intenzivnih bremen, med njimi tudi Allot, vodilni svetovni ponudnik inovativnih omrežnih obveščevalnih in varnostnih rešitev za ponudnike komunikacijskih storitev in velika podjetja. Takšne stranke zahtevajo rešitve, s katerimi lahko podatke o omrežju, aplikacijah, uporabi in varnosti spremenijo v inteligenco, s katero bodo njihova omrežja pametnejša, uporabniki pa bolj varni. Trg zahteva, naj se te rešitve ujemajo s stalno spreminjajočimi se potrebami podjetij in jim pomagajo pri odpravljanju novih bolečin, ki se pojavljajo, ko se zahteve IT spreminjajo.

“Lenovova integracija nove generacije tehnologije za obdelavo podatkov družbi Allot omogoča dodelitev večjih pasovnih širin omrežja z višjimi hitrostmi, kar nam omogoča, da iz vse močnejšega prometa dobimo vpogled v podatke o delovanju omrežja brez poslabšanja zmogljivosti,” je dejal podpredsednik podjetja Allot Mark Shteiman in dodal: “Ponudniki komunikacijskih storitev in podjetja, ki jih podpiramo, morajo videti in reagirati na omrežne potrebe v realnem času. Imeli smo možnost oceniti prototipe strežniške platforme ThinkSystem SR635 in SR655 in bili takoj navdušeni.”

Novi strežniki Lenovo ThinkSystem SR635 in SR655 so že na voljo pri prodajnih zastopnikih družbe Lenovo po vsem svetu.

Dodatne informacije najdete na spletni strani https://www.lenovo.com/us/en/data-center/single-socket-innovation

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več