Prenosni računalniki
13.10.2009 11:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo: Najhitrejši zagon Windows 7 na svetu

Lenovo osvaja ruralni trg
Lenovo osvaja ruralni trg

Podjetje Lenovo se je vključilo v boj za najhitrejše nalaganje novih Windows 7 in podalo izjavo, da imajo računalnike z najhitrejšim zagonom na svetu.

Prenosniki ThinkPad in namizni računalniki ThinkCentre za podjetja bodo nov operacijski sistem Windows 7 zagnali do 56% hitreje kot starejši brat in sestra XP in Vista. Na drugi strani bosta seriji za navadne smrtnike IdeaPad in IdeaCentre za zagon računalnikov s certificiranim Lenovo Enhanced operacijskim sistemom Windows 7, le tega naložili do 33% hitreje.

Howard Locker, direktor novih tehnologij pri Lenovu je pri tem dejal, da so pri nekaterih primerih: “iz minutnega zagona prišli na 30 sekund in iz 20 sekundne zaustavitve sistema na 10 sekund.” Locker, ki ima med drugim tudi pri Lenovo častni naziv “mojster izumitelj”, uspeh temu “neverjetnemu delu” pripisuje tri letnemu garanju celotne ekipe, ki je v tem času tesno sodelovala s podjetjem Microsoft.

Za konec še navajamo nekaj specifičnih popravkov sistema Windows 7, ki jih je skonstruiralo podjetje Lenovo:

– Popravljeni gonilniki strojne opreme vgrajene v matično ploščo, ki so kumulativno povzročali velike zamude. Na primer, pri Lenovu so odkrili, da je gonilnik za “popularno brezžično napravo” bil zapisan v najslabšem možnem stanju in je konstantno zahteval 4MB sistemskega pomnilnika. To je pripeljalo do tega, da je računalnik potreboval kar 5 sekund, da se je spravil v stanje pripravljenosti. S popravkom pa se je ta čas znižal na 200 milisekund.
– Posodobljena BIOS faza zagona, ki začasno skrije določene naprave operacijskega sistema Windows 7, tako da operacijski sistem določene gonilnike naloži še-le po končanem zagonu.
– Spremenjeno nalaganje ne nujnih storitev in aplikacij šele po zagonu. Mednje sodi na primer posodabljanje aplikacij Adobe in Microsoft, ali samega sistema Windows.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku