Računalništvo, telefonija
14.06.2020 06:02
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo bo delovne postaje certificiral za Linux

Delovne postaje Lenovo bodo polno združljive z odprtokodnimi operacijskimi sistemi Linux.
Delovne postaje Lenovo bodo polno združljive z odprtokodnimi operacijskimi sistemi Linux.

Na trgu je vse več povpraševanja po zmogljivih osebnih računalnikih, ki imajo prednameščen odprtokodni operacijski sistem Linux. Da bi distribucije odprtokodnega operacijskega sistema Linux bolje delovale na osebnih računalnikih, so se pri podjetju Lenovo odločili za certifikacijo njihovih sistemov. To v prvi vrsti pomeni, da bodo ti brez težav poganjali tudi najzahtevnejšo programsko opremo, ki je bila pripravljena za operacijski sistem Linux.

Z odprtokodnimi distribucijami operacijskega sistema Linux bodo sprva polno združljive delovne postaje družine ThinkPad P in ThinkStation. Tovrstne osebne računalnike bo mogoče torej kupiti tudi s prednameščeno distribucijo Linuxa, v kolikor si bomo to seveda želeli. Poleg tega bo podjetje Lenovo poskrbelo še za vse ustrezne gonilnike in polno podporo za strojno opremo računalnika. Tudi strojna koda BIOS bo bolje združljiva z operacijskim sistemom Linux, kar bo odpravilo težave v delovanju.

Lenovo bo uradno podpiral odprtokodni operacijski sistem Ubuntu LTS in Red Hat Enterprise Linux. Operacijski sistem Fedora pa bo poskusno ponujen skupaj z delovnimi postajami družine ThinkPad P53 in ThinkPad P1 Gen 2. Uporabniki odprtokodnih rešitev so namero podjetja Lenovo že podprli in so prepričani, da se jim bo poslovno obrestovala.


Prijavi napako v članku