Računalništvo, telefonija
11.05.2013 06:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kwikset Kevo: Pametna ključavnica za pametne mobilne telefone

Podjetje Kwikset je pripravilo nadvse zanimivo pametno hišno ključavnico Kēvo, s katero lahko hišna vrata odklepamo in zaklepamo zgolj z dotikom ohišja ključavnice. Za to potrebujemo le Applovo mobilno napravo z brezžično povezavo Bluetooth in namensko programsko opremo.
Kwikset Kevo: Pametna ključavnica za pametne mobilne telefone
Kwikset Kevo: Pametna ključavnica za pametne mobilne telefone

Pametni mobilni telefoni postajajo vse bolj uporabni in brez težav nadomestijo številne druge mobilne naprave, zato čedalje bolj prodirajo v vse pore našega življenja. Podjetje Kwikset pa je s pripravo pametne hišne ključavnice Kēvo poskrbelo, da jih lahko odslej uporabljamo še v vlogi priročnega »daljinca« za odklepanje in zaklepanje hišnih vrat. Za to potrebujemo le pametni mobilni telefon z brezžično povezavo Bluetooth in namensko programsko opremo, ki poskrbi za povezavo mobilne naprave s ključavnico preko osebnega digitalnega certifikata.

Hišna vrata opremljena s pametno ključavnico Kwikset Kēvo odklepamo in zaklepamo zgolj z dotikom ohišja ključavnice. Ker je novost brezžično povezana na svetovni splet, uporabnik v realnem času prejme obvestila v obliki kratkih sporočil SMS ali elektronske pošte o prihodih in odhodih družinskih članov. V primeru izgube ali kraje pametnega mobilnega telefona lahko uporabnik prejme nov digitalni certifikat zgolj z nekaj kliki preko namenske spletne oziroma servisne strani in hkrati prekliče veljavnost obstoječega. Pametno elektronsko ključavnico lahko za nameček odklenemo še z daljinskim upravljavcem in s klasičnim ključem.

Programska oprema za pametno ključavnico Kwikset Kēvo je trenutno na voljo le za Applov mobilni operacijski sistem iOS, vendar pa naj bi bila že konec maja na voljo še za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android. Več informacij o nadvse zanimivi pametni ključavnici pa je na voljo s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/MxDAo.


Prijavi napako v članku